Haaksbergen, juni 2018 – Arturo Unique Flooring, een merk van Uzin Utz Nederland bv, brengt met Arturo Concreta een cementgebonden gietvloer op de markt. De Arturo Concreta heeft een industriële, robuuste look en feel waar iedere vloer een uniek uiterlijk door krijgt. Deze unieke uitstraling ontstaat door de natuurlijke werking van cement, kleurpigment en water. Deze componenten worden namelijk met elkaar gemengd en ter plaatse op de grond gegoten.

Systeemopbouw
De Arturo Concreta is een vloersysteem dat in meerdere lagen wordt aangebracht. Iedere laag heeft een belangrijke rol als het gaat om het eindresultaat. Om de ondergrond goed voor te bereiden is het van belang dat er een primer en/of schraplaag wordt aangebracht. Oneffenheden verdwijnen dan en de gietvloer kan vervolgens worden aangebracht. De vloer wordt daarna afgewerkt met een impregneerlaag, gevolgd door twee lagen toplak. De impregneerlaag zorgt ervoor dat de toplak goed hecht op de cementgebonden gietvloer en de toplak beschermt de vloer én geeft het een mooie matte look. Antislip afwerking is tevens mogelijk op de Arturo Concreta.

Breed inzetbaar
De Arturo Concreta is geschikt als decoratieve, esthetische afwerking van cement- en gipsgebonden ondergronden met een breed toepassingsgebied binnen zowel de project- alsook woninginrichting. In woningen, maar ook in winkels, kantoren, horecagelegenheden en andere ruimtes die gelijkwaardig belast worden, zorgt een Arturo Concreta vloer vaak voor een in het oog springende, stoere uitstraling waarmee er wordt ingespeeld op de hedendaagse trends binnen de project- en woninginrichting.
Vanwege de geringe laagdikte (4 – 5 mm) van het vloersysteem kan de Arturo Concreta ook worden toegepast bij renovatieprojecten. Afhankelijk van de ondergrond is het goed mogelijk om de vloer aan te brengen op bestaande vloeren.

Arturo Concreta is leverbaar in tien trendkleuren
De Arturo Concreta is beschikbaar in tien verschillende kleuren. Door een passende tint te kiezen wordt de gewenste sfeer en het gewenste gevoel gecreëerd. Dankzij het brede kleurenpallet zijn de cementgebonden gietvloeren goed te combineren met een industrieel interieur met robuuste meubels of onafgewerkte materialen, maar bijvoorbeeld ook met een landelijk interieur waar veel natuurlijke materialen worden gebruikt.

Een cementgebonden gietvloer biedt diverse voordelen
De Arturo Concreta is praktisch én duurzaam. De vloer is naadloos, eenvoudig te reinigen en geschikt in combinatie met vloerverwarming. Bovendien is het vloersysteem oplosmiddelvrij en zeer emissiearm, slijt- en krasvast en bestand tegen chemicaliën. De UV-stabiliteit van het vloersysteem zorgt ervoor dat deze niet verkleurt en dat de gebruiker langer plezier zal beleven aan de vloer.

Over Arturo Unique Flooring
Arturo producten worden geproduceerd door Uzin Utz Nederland bv, voorheen Unipro bv, de Nederlandse dochteronderneming van het Duitse beursgenoteerde Uzin Utz Group. Al meer dan 40 jaar een toonaangevende producent van gietvloeren, vloercoatings en andere kunstharsvloeren en leverancier van diverse vloersystemen voor renovatie en nieuwbouw aan vloerenbedrijven in heel Nederland.

Uzin Utz Nederland is onderdeel van de Duitse Uzin Utz Group. De Uzin Utz group is net als Uzin Utz Nederland toonaangevend in de vloerenbranche. Uzin Utz Nederland denkt al ruim 50 jaar één of meerdere stappen vooruit. Wat zal de markt de komend jaren vragen? Hoe duurzaam zijn onze materialen? Wat kunnen we verbeteren?

Onze kennis en praktijkervaring delen wij graag met de gebruikers van onze producten. Wij zien het als deel van onze verantwoordelijkheid dat onze producten zo optimaal en efficiënt mogelijk worden ingezet. Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan honderd enthousiaste medewerkers leggen de basis voor perfecte vloeren.

Over Uzin Utz Nederland bv
Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro bv) levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Bijna 60 jaar geleden begon Uzin Utz Nederland met de productie van lijmen en groeide snel uit tot een internationale organisatie.

Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 100 enthousiaste medewerkers leggen de basis voor perfecte vloeren.

Uzin Utz Nederland bv maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde organisatie, de Uzin Utz Group uit Duitsland; een familiebedrijf waar “Grundlichkeit” en een warme, persoonlijke bedrijfscultuur centraal staan.

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Dat is allereerst terug te vinden in ons assortiment en in onze verpakkingen. Daarnaast hebben wij bij de bouw van ons bedrijfspand onze visie op duurzaamheid vertaald naar een praktische manier van bouwen en produceren. Hierdoor worden de meeste producten die door ons worden verkocht, geproduceerd in de “groenste” fabriek van Nederland.