Heeft je tuin binnenkort een opruimbeurt of krijgt je woning een opknapbeurt? Dan zul je een container nodig hebben. Dit kun je doen door een container te huren. Een container is ideaal wanneer je tijd wilt besparen tijdens het klussen in je woning. Daarnaast creëer je ook ruimte in de woning.

Het kost namelijk veel tijd als je meerdere ritjes moet maken om je afval naar een stortplek te brengen. En het verzamelen van je afval in je woning, zal op een gegeven moment alleen maar in de weg staan. Wil jij weten welke container je nodig hebt? In dit artikel lees je hier meer over.

Bepaal eerst met welke afvalsoort je te maken hebt
Voordat je denkt aan een container huren zal je moeten bepalen met welke afvalsoort je te maken hebt. Gooi je namelijk de verkeerde afvalsoort in de container, dan kan je heffingskosten riskeren. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Heb je bijvoorbeeld te maken met één soort afval, dan kun je liever een container huren die daar geschikt voor is. Zo weet de afvalservice wat zij met het overige afval kunnen doen.

Bij welk project welke container?
Om erachter te komen welke container je nodig hebt, zal je moeten kijken met welke klus je te maken hebt. Twijfel je over het formaat die je nodig hebt dan kan je beter een formaat groter huren. Bij het verbouwen van een kleine keuken of badkamer heb je een 3m3 bouwcontainer nodig. Voor een middelgrote ruimte is een 6m3 bouwcontainer geschikt. Voor een grote ruimte kun je beter een 10m3 bouwcontainer gebruiken. Niet alleen zul je rekening moeten houden met de klusjes, maar ook de ruimte waar afval zal vrijkomen.

Tips om je container efficiënt te gebruiken
Wanneer je de juiste container hebt uitgekozen, is het belangrijk dat je ook weet hoe je de container kunt vullen. Je wilt natuurlijk dat alle afval er ook in zal passen. Zorg er daarom voor dat je je container strategisch vult. Daarom is het handig niet lukraak het afval op elkaar te gooien, maar door al passend en metend op te stapelen. Doe de zware objecten onder in de container en plaats de lichtere objecten weer hierboven op. Let er verder op dat het afval niet meer dan 20 centimeter boven de container uitsteekt. Steekt het afval er toch hoger uit, zaag dan delen ervan af.

Kortom, om erachter te komen welke container het best bij jou past, zul je eerst moeten bepalen waar je de container voor zal gebruiken en hoe je deze efficiënt kunt gebruiken.