Inter-Techno verkocht in 2020 vooral veel Bobcat-minigravers

319
Bobcat-rotterende-verreikers-bouw bedrijf

Inter-Techno in Apeldoorn, importeur en dealer van Bobcat, kijkt tevreden terug op de verkoop van Bobcat-machines in 2020. Volgens algemeen directeur Bertus Boer heeft Inter-Techno de verkoopdoelstellingen voor Bobcat gehaald. Dat is volgens hem gezien de situatie in de markt en de gevolgen van de coronacrisis een prima resultaat. De best verkopende machine in 2020 was de Bobcat E10 minigraver waarvan Inter-Techno er afgelopen jaar weer meer dan 100 verkocht. Ook werden de eerste exemplaren van de compacte Bobcat-wielladers, de trilmachines en de roterende verreikers verkocht, die Bobcat afgelopen jaar introduceerde.

Impact corona
“Gezien de omstandigheden mogen we zeker niet ontevreden zijn over de verkoop van Bobcat-machines in 2020”, licht Bertus Boer toe. “Het eerste halfjaar verliep redelijk volgens plan, maar na de bouwvak vlakte de verkoop af. Normaal zie je aan het eind van het jaar een kleine investeringspiek, maar die bleef dit jaar als gevolg van de dreigende tweede lockdown uit. We merkten dat vooral de bouw en renovatie minder werk hadden en ook de grote verhuurbedrijven waren terughoudend met de aanschaf van nieuwe machines. De landbouw bleef eveneens iets achter; vooral vanwege de onduidelijkheid over het stikstofbeleid. Hoveniers, groenvoorzieners en goederenoverslagbedrijven hebben die terugval voor een groot deel opgevangen en ook de leveringen aan de infra en bouw liepen redelijk door.”

Bobcat_machines-bouw materieel-bouw bedrijf

200 machines per jaar
Bobcat Bertus Boer wijst er overigens op, dat hij van de meeste collega’s die compact materieel verkopen, tevreden geluiden hoort. De aanbieders van groot materiaal hebben volgens hem een lastig jaar achter de rug. “Onze bestverkochte machines zijn de minigravers. We hebben er in 2020 meer dan 200 verkocht, waarmee we op een derde positie staan. De verkoop van schrankladers is stabiel. Ze zijn vooral populair als multifunctionele machine, die geschikt is voor een groot aantal aanbouwdelen. De totale markt in Nederland is naar schatting zo’n 200 machines per jaar, waarvan wij met Bobcat een aandeel van zo’n 60 tot 70 procent in handen hebben.”

Daarnaast meldt Bertus Boer de eerste verkopen van de Bobcat verdichtingsmachines (20 stuks besteld door een verhuurbedrijf), van de compacte wielladers en van de roterende verreikers, die Bobcat het afgelopen jaar introduceerde. De nieuwe Bobcat roterende verreikers hebben allemaal een Stage V motor en daarmee is Bobcat aanzienlijk verder dan de meeste concurrenten in dit segment.

Als de coronacrisis binnen de perken blijft ziet Bertus Boer 2021 met vertrouwen tegemoet. Er staan weer wat grote infraprojecten op stapel, waarvoor de grote wegenbouwers steeds vaker een beroep doen op verhuurbedrijven voor de levering van materieel. Ook in de vastgoedsector liggen er veel nieuwe projecten op groen licht te wachten. Voor de groenvoorziening en de goederenoverslag belooft 2021 opnieuw een goed jaar te worden en Bertus Boer verwacht dat ook agrarische bedrijven dit jaar meer zullen investeren.

Duurzame aanbestedingen
“De grootste uitdaging is de levering van zero-emissie materieel”, waarschuwt Boer. “Dat wordt  steeds meer gevraagd als onderdeel van aanbestedingen, maar ze worden nog maar mondjesmaat vanaf fabriek geleverd. Wij werken nu zelf aan elektrische uitvoeringen van de E19 en E35z minigravers, die voor de bouwvak geleverd worden.”

Bezoek voor meer informatie over Bobcat en de Bobcat-producten onze website www. bobcat.com/eu/nl/ of bezoek de website van de Nederlandse reseller www.intertechno.nl.

 

 

 

Bedrijfspagina Bobcat