2N INTRODUCEERT APP VOOR VISUALISATIE VAN INTERCOMS EN TOEGANGSCONSTROLESYSTEMEN

77
Face scanner on a building entrance wifi system to unlock the door security system. Face scanner for face recognition, password, time recording, work in-out and unlock doors in the office or building.

Augmented reality app bedoeld voor architecten, ingenieurs, integrators en installateurs bevat ‘virtuele installatie’-functie waarmee producten kunnen worden uitgeprobeerd op grootte, vorm, kleurvariaties en positionering

Amsterdam, 27 februari 2023 2N, de wereldwijde marktleider op het gebied van IP-intercoms en toegangscontrolesystemen, heeft een augmented reality app gelanceerd. Met deze app, 2N AppeAR,kunnen architecten, ingenieurs, integrators en installateurs zien hoe de producten van 2N eruit zullen zien wanneer ze deze in hun projecten willen opnemen.

Voor ieder product biedt 2N AppeAR gedetailleerde 3D-modellen, technische informatie, nuttige video’s en de mogelijkheid om de producten gedemonteerd te bekijken. Het biedt ook ‘virtuele installatie’, hiermee kunnen architecten en installateurs zich ervan verzekeren dat het gekozen 2N-product geschikt is voor hun project. Dat werkt als volgt: ze richten hun telefoon op de plek waar ze het apparaat willen installeren en daarna wordt er een augmented reality-beeld op het scherm wordt getoond, waarbij het lijkt alsof het product in de desbetreffende ruimte wordt geplaatst. Via de app kunnen ze vervolgens producten beoordelen op grootte, vorm, positionering én verschillende kleurvarianten uitproberen.

De app is het resultaat van een onderzoek dat 2N hield onder architecten en installateurs, waaruit bleek dat hun cliënten steeds meer belang hechten aan een tot in de puntjes uitgewerkt ontwerp. Dit betreft ook kantoorruimtes. En dat weerspiegelt de visie van andere branche-experts die stellen dat een hoogwaardig ontwerp van de werkplek een belangrijke rol speelt bij het creëren van een kantooromgeving die werknemers het waard vinden om voor te reizen. De feedback van de 2N-partners was duidelijk: architecten en installateurs geven niet alleen prioriteit aan goed ontworpen producten – ze willen ook weten hoe deze er ter plekke uit zullen zien voordat ze een definitieve beslissing nemen.

2N AppeAR is de opvolger van twee andere 2N-tools die populair zijn bij architecten: 2N Virtual Experience en 2N Project Designer. 2N Virtual Experience is een 3D-animatietool die het planningsproces vergemakkelijkt en ervoor zorgt dat voor elk project de best mogelijke toegangscontroleoplossing wordt voorgesteld. 2N Project Designer is een stapsgewijze handleiding die partners tijd bespaart bij de planning van toegangscontrole, zowel voor wat betreft commerciële als residentiële installaties.

Hans van Moorsel, Country Manager Benelux bij 2N licht toe: “Hoewel toegangscontrole slechts ongeveer 0,1% van de totale bouwkosten van een gebouw vertegenwoordigt, is er een groeiend besef van het belang ervan – zowel in termen van esthetiek als veiligheid. Onze klanten hechten belang aan een hoogwaardig design omdat mooie apparaten de waarde van hun projecten verhogen. Het is dan ook begrijpelijk dat zij willen bekijken hoe de producten er daadwerkelijk uit zullen zien. Dankzij 2N AppeAR kan dit nu gemakkelijk gevisualiseerd worden.”

2N AppeAR is beschikbaar in de Apple App Store en op Google Play. Een video is hier te bekijken https://www.2n.com/en_US/2n-appear