architect-bouw-magazine

INTERCOM MET EEN GESTROOMLIJND ONTWERP, GEAVANCEERDE FUNCTIES EN EEN
10″ TOUCHSCREEN DISPLAY

2N® IP STYLE COMBINEERT HET BESTE VAN IP-INTERCOMS EN IP-CAMERA’S MET NEXT-GEN PLATFORM, ONDERSTEUND DOOR AXIS-TECHNOLOGIE

2N, wereldwijde leider in IP intercom-systemen en systemen voor toegangsbeheer, lanceert vandaag de nieuwe 2N® IP Style intercom met een next-gen platform ondersteund door een Axis processor. De 2N® IP Style zet een nieuwe standaard voor wat betreft eenvoud, prestaties en esthetiek op het gebied van toegangscontrole, en voldoet aan de specifieke behoeftes van eigenaren van moderne wooncomplexen en kantoorgebouwen.  

Het aantrekkelijke en grote 10” LCD-touchscreen van de 2N® IP Style geeft een compleet en gedetailleerd beeld van binnenkomende personen. Om de levensduur te garanderen, wordt het beschermd door krasbestendig gehard glas van 4 mm. Het touchscreen is uitgevoerd in ‘smartphone-stijl’ met instant response en mooie animaties.

Daarnaast is de 2N® IP Style ook ontworpen om verschillende schermmogelijkheden voor kantoren en woningen in één intercom te bieden. Op deze manier kan het voldoen aan de verschillende behoeften van commerciële kantoren en luxe woningen.Het aantrekkelijke en grote 10” LCD-touchscreen van de 2N® IP Style geeft een compleet en gedetailleerd beeld van binnenkomende personen.
Door gebruik te maken van de verwerkingskracht van Axis’ Artpec 7-chip en de flexibiliteitsvoordelen van edge IP-devices, geeft de 2N® IP Style de gebouweigenaar of gebruiker en bewoner alle benodigde informatie die nodig is voor de toegangsbeveiliging. Dankzij deze nieuwe chipset kan het intercom-platform meerdere gelijktijdige full HD-streams verwerken en levert het een full-colour beeld zonder kunstlicht. De integratie van 5MP camera’s met Wide Dynamic Range-technologie (WDR) zorgt voor volledige beeldkwaliteit en identificatie van de bezoeker, zelfs bij duisternis of onregelmatige lichtkwaliteit. Op deze manier zet deze intercom een nieuwe standaard voor gebruiksgemak en veiligheid in gebouwen.

Op basis van feedback van beveiligings- en installatiebedrijven ontwikkelde 2N ook een nieuw installatiemechanisme voor deze intercom. Door het gepatenteerde kantelsysteem kunnen installateurs beide handen gebruiken terwijl ze met de kabels werken, waardoor de installatie niet alleen sneller, maar ook eenvoudiger wordt.

Michal Kratochvil, CEO van 2N Telekomunikace zegt over de nieuwe intercom: “De 2N® IP Style transformeert de toegangscontrole voor moderne appartementen en kantoorgebouwen. De intercom bevat de beste camera, de beste videotransmissie en -weergave én heeft een hoogwaardige gebruikersinterface die kan worden geactiveerd door eenvoudig op een smart device te clicken – en dat alles verpakt in een tijdloos design.”

De nieuwe intercom-unit maakt snellere en eenvoudigere toegang mogelijk doordat het breedste scala aan toegangscontrole-technologieën ondersteund wordt, waaronder de nieuwste en snelste Bluetooth-technologie voor mobiele toegang, WaveKey en alle kaarttechnologieën. Het heeft ook een smart PIN-keypad.

Doordat de WaveKey-toegangstechnologie in de intercom geïmplementeerd is, ondersteunt de 2N® IP Style Touch-, Tap in App- en Motion-modus. De Motion-modus houdt in dat als een gebruiker een geautoriseerde applicatie op zijn mobiele device heeft, de camera elke beweging van deze persoon registreert (in een gezichtsveld van 170°) en de deur dan automatisch opent.

Michal Kratochvil, licht verder toe: “Ontwikkelaars en bewoners/gebruikers van luxe woningen en kantoorgebouwen in het topsegment verwachten de hoogste normen op het gebied van de beveiliging van hun gebouw en toegangsgemak. Wij voldoen aan deze behoefte en overtreffen deze zelfs met de nieuwe 2N® IP Style, die de prestaties, mogelijkheden en esthetische aantrekkingskracht van toegangscontrole-units opnieuw definieert.

De 2N® IP Style unit is ontworpen en geproduceerd op basis van open protocollen, zodat het, net als andere intercoms uit het 2N portfolio, kan worden geïntegreerd met de beste hoogwaardige systemen van derden. De 2N® IP Style is vervaardigd in Tsjechië van slijtvaste materialen en heeft een IP65- en IK08-beschermingscertificaat. Hierdoor is de unit zeer geschikt voor toepassingen buitenshuis en in zwaardere omstandigheden.

2N’s lokale distributeurs zijn hier te vinden.