Wanneer jij je vaak in tuinen begeeft, zal je doorhebben dat sommige materialen vaker worden gebruikt dan andere. Een van deze materialen is tuinhout. Dit heeft te maken met het feit dat deze houtsoort uitermate handig is om in de tuin te gebruiken doordat het niet snel wegrot of breekt. Maar op welke manieren kun je tuinhout van bedrijven als houtindetuin.nl gebruiken? In deze blog vertellen we je over 4 populairste opties die er bestaan.

Schuttingen bouwen
In de eerste plaats wordt tuinhout vaak gebruikt voor het bouwen van schuttingen. Mensen in Nederland stellen hun privacy erg op prijs, en dit geldt ook wanneer ze buiten in hun tuin van het zonnetje willen genieten. Met een mooie schutting worden pottenkijkers buitengehouden, maar schuttingen zijn meestal vrij duur om aan te schaffen. Wanneer een schutting echter van tuinhout is gemaakt, valt dit erg mee. Bovendien blijven dit soort schuttingen erg lang mooi en functioneel, waardoor je voor een langere periode geen werk meer aan dit aspect van je tuin hoeft te plegen.

Onderdelen van meubels vervangen
Ten tweede kan je tuinhout gebruiken om kleine onderdelen meubels te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan wat tafelpoten, een bankje of een stoel die wat nieuwe aandacht nodig heeft. Tuinhout is hier heel goed geschikt voor, omdat het stevig en duurzaam is. Je kunt zelfs met wat creativiteit iets heel moois maken dat jouw tuin nog meer karakter geeft. Bovendien kost het je geen fortuin, waardoor je veel meer uit je budget haalt dan wanneer je naar het tuincentrum gaat voor nieuwe meubels of accessoires.

Een terras maken
Verder kun je tuinhout gebruiken om een terras te maken. Met wat tuinhout en wat simpel gereedschap, zoals een zaag, kan je gemakkelijk een verhoogd platform bouwen waarop je meubels kunt plaatsen. Het tuinhout is perfect geschikt als basis omdat het zowel duurzaam als stevig is. Je kunt verschillende soorten hout gebruiken, afhankelijk van je budget of persoonlijke smaak. Hierdoor heb je een geweldig terras waar je altijd van kunt genieten. Bovendien heb je zo een prachtig, uniek uitzicht over de rest van je tuin.

Pergola’s creëren
Tot slot kun je tuinhout gebruiken om prachtige pergola’s te creëren. Dit zijn lichte overkappingen die perfect zijn voor het plaatsen van meubels of een hangmat. Met behulp van tuinhout en de juiste constructietechnieken kun je een mooi ontwerp maken dat gemakkelijk te verplaatsen is.

Al met al biedt tuinhout vele mogelijkheden om je buitenruimte stijlvol en functioneel in te richten. Of je nu schuttingen bouwt, een terras maakt of pergola’s creëert; met tuinhout kun je perfecte resultaten bereiken. Wees dus slim door tuinhout op de juiste manier te gebruiken en geniet van een geweldige tuin waar je altijd van kunt genieten.