5 voordelen van een laminaat vloer

77

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is laminaat wellicht de perfecte keuze voor jou. Ambiant vloeren zijn ontworpen op basis van de laatste woontrends en blijven jarenlang mooi. Het aanbod in laminaat vloeren is de laatste jaren flink toegenomen en misschien wel oneindig. Zo is je keuze al lang niet meer beperkt tot de traditionele rechte plank. Net als ieder type vloer heeft ook laminaat zijn eigen, praktische voordelen. Wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

Laminaat is beeldschoon
Een laminaat vloer bestaat uit maar liefst 4 lagen. De toplaag van laminaat is een uiterst sterke laag en garandeert dat de vloer intensief belopen kan worden. De bovenste laag wordt ook wel de decorlaag genoemd en is verkrijgbaar in talloze kleuren en dessins. Zo kunnen echte houten en betonnen vloeren tot de kleinste details nagebootst worden. Of je nu een liefhebber bent van een visgraatpatroon, een industriƫle betonvloer, een donkere vloer met veel noesten of een rustige vloer in een zachte beige tint, de Ambiant laminaat collectie heeft het allemaal. Zo komen laminaat vloeren tot leven in jouw interieur.

Geschikt voor iedere ruimte
Voor welke ruimte je ook een vloer zoekt, een laminaat vloer kan altijd. Wist je dat een laminaat vloer ook geschikt is voor in de keuken? Een laminaat vloer kan wel wat spetters hebben, maar je moet er natuurlijk geen zwembad van maken. Het naadloze kliksysteem zorgt ervoor dat stof en vuil zich niet kan ophopen tussen de verschillende vloerdelen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor een kinderkamer of slaapkamer.

Het onderhoud is een fluitje van een cent
We besteden allemaal onze kostbare tijd het liefst aan leuke dingen, handig dus als het onderhoud van je vloer niet te veel vrije tijd in beslag neemt. De ultra sterke toplaag van laminaat maakt het onderhouden van deze vloer heel gemakkelijk. Het vuil kan niet doordringen in het hout en is daardoor gemakkelijk te verwijderen met een stofzuiger. Let er wel op dat je een zachte borstel gebruikt zodat je zo min mogelijk kans hebt op beschadiging van de vloer. Om je laminaat vloer brandschoon te krijgen is het aan te raden deze regelmatig te poetsen met een lichtvochtige dweil. Hardnekkige vlekken kun je in veel gevallen verwijderen met de speciale Co-pro laminaat reiniger. Dit middel zorgt er door de speciale samenstelling voor dat de toplaag niet wordt aangetast. Daardoor behoudt je laminaat vloer zijn matte en natuurgetrouwe uitstraling.

Zo gemakkelijk is het leggen van laminaat
In vergelijking met andere type vloeren is het leggen van een laminaat vloer bijzonder eenvoudig. Dankzij het gemakkelijk clicksysteem schuiven de vloerdelen als een puzzel in elkaar en ontstaat er een doorlopend patroon. Voor een optimaal resultaat heb je een kwalitatieve ondervloer nodig die aansluit bij jouw wensen, maar geen extra lijm of egalisatiemiddelen. Een ander voordeel van een laminaatvloer is het feit dat je de vloer gemakkelijk mee kunt nemen naar je volgende huis. Net zo snel als je de vloerdelen in elkaar klikt, klikken ze ook weer uit elkaar. Bij grote schade kun je ook eenvoudig zelf de plank vervangen door de vloer tot aan de beschadigde plank uit elkaar te halen en vervolgens weer op te bouwen.

Laminaat combineert met vloerverwarming
Wanneer je wilt genieten van alle voordelen van vloerverwarming is het belangrijk dat je een vloer kiest met een lage warmteweerstand. Dit houdt in dat je vloer de warmte goed doorlaat. Hoe hoger de warmteweerstand, hoe langer het duurt voordat je vloer de warmte verspreid in je woonkamer. Bijna alle laminaat vloeren kunnen uitstekend gebruikt worden in combinatie met vloerverwarming. Het is wel belangrijk dat je de juiste ondervloer kiest en dat de laminaat vloer zwevend geplaatst is.