stulz-adiabatisch bevochtigingsysteem

In samenwerking met De Groot Installatie Groep, heeft STULZ Groep een systeem voor adiabatische bevochtiging geplaatst in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. STULZ was verantwoordelijk voor het leveren, installeren en inbedrijfstellen van het CAREL humiFog adiabatisch bevochtigingsysteem. 

De opdrachtgever
De medewerkers van De Groot Installatiegroep werken dag in dag uit aan duurzame oplossingen voor vraagstukken op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en brandveiligheid. De verbinding van het sociale, maatschappelijke en economische aspect is hun kracht.

Zij zijn een full service installatiebedrijf dat op maat gemaakte oplossingen biedt, ontwerpt, installeert en onderhoudt. De Groot Installatiegroep levert resultaat, hoe ingewikkeld de klus ook is, ze staan voor de kwaliteit van hun dienstverlening. Tegelijkertijd hebben ze oog voor het sociaal bewustzijn ten aanzien van hun medewerkers. Op ieder niveau in de organisatie is terug te zien dat zij hun verantwoordelijkheid in de maatschappij nemen.

De uitdagingen
Voor een nieuw complex was het Reinier de Graaf ziekenhuis op zoek naar een energievriendelijke en nauwkeurige manier van bevochtigen. Naast deze eisen was het ook belangrijk dat de oplossing voldeed aan de hygiënische voorschriften die gelden voor ziekenhuizen. Een belangrijke kanttekening was dat er rekening mee moest worden gehouden dat een en ander niet ten kosten mocht gaan van de onderhoudskosten.

De oplossing
Om aan bovenstaande eisen te voldoen is er, voor het nieuw complex van het Reinier de Graaf ziekenhuis te Delft, gekozen voor de CAREL humiFog. Een compleet, frequentie geregeld hogedruk (75 bar) adiabatisch bevochtigingssysteem die hygiënisch veilig is zonder dat men extra maatregelen hoeft te treffen zoals toevoegen van biocides of andere chemicaliën. Men heeft juist daarom gekozen voor de humiFog.

De humiFog is eenvoudig te installeren dankzij een op maat gemaakt vernevelrek en is gemakkelijk te integreren met het GBS (Gebouw Beheer Systeem) omdat de ingebouwde regelaar al standaard uitgevoerd is met onder andere bedrijfs- en storingsmeldingen en verschillende communicatieprotocollen. Om de hygiëne te kunnen waarborgen beschikt de humiFog over automatische spoel- en leegloop cycli. Bovendien zorgt de frequentieregelaar voor een nauwkeurige regeling en efficiënt energie- en waterverbruik.

Tot slot
Zowel het ziekenhuis, De Groot Installatiegroep en STULZ zijn tevreden met het resultaat van het project. De installatie voor adiabatische bevochtiging is recent in gebruik genomen en functioneert naar behoren. Wij hopen in de toekomst meer van soortgelijke projecten te kunnen realiseren.