AGC Pyrobel, de snelst leverbare brandwerende beglazing

57

U herkent het vast wel: Tegen het eind van het project moeten er nog een aantal brandwerende ruiten worden geplaatst. Alleen is de levertermijn van deze specialistische beglazing vaak lang. Dat geeft direct problemen met het verkrijgen van de gebruiksvergunning en de mogelijke ingebruikname van het gebouw.

AGC Pyrobel maakt al zo’n 40 jaar brandwerende beglazing, in alle denkbare classificaties gebaseerd op basis van ongehard glas, wat snel op maat kan worden gesneden of gezaagd en zonodig ook nog tot isolatieglas worden verwerkt. Op deze manier kan er snel, goede brandwerende beglazing worden geleverd en kan de oplevering van het gebouw volgens planning doorgaan.

In totaal zijn er voor Nederland elf bedrijven die Pyrobel op voorraad hebben om snel in uw behoefte te voorzien. Deze bedrijven zijn deskundig op het gebied van brandwerende beglazing en kunnen u ook adviseren wanneer er nog andere eisen gelden zoals op het gebied van geluidswering, inbraakwering, doorvalveiligheid of wat dan ook. Voor de meeste van deze eisen geldt dat dit snel en adequaat kan worden opgelost.

In aanvulling op deze snelle levering is het ook goed om te weten dat de Pyrobel beglazing met nagels vastgezet mag worden. Zodat het behalve snel ook nog voordelig is. Uiteraard allemaal gebaseerd op een jarenlange ervaring en honderden brandtesten bij allerlei internationaal erkende brandinstituten, zoals Peutz en Efectis in Nederland. Om te weten wat er mogelijk is, kan de onlangs vernieuwde website van AGC Pyrobel worden geraadpleegd. Daar kunt u ook uw vraag achterlaten, of direct contact opnemen met een specialist die u vragen kan beantwoorden. Ten slotte levert AGC Pyrobel dit allemaal met 10 jaar garantie en Cradle2Cradle Silver gecertificeerd.