Agealube smeert met kennis

117

Ernst van Gelder is mede-eigenaar van GVG Oliehandel uit Nijmegen. We kennen het familiebedrijf als onafhankelijk Benelux-importeur van Aspen. Daarnaast zijn ze internationaal actief met hun eigen merken Fillpartner, Ecomaxx, Firelux en Agealube. Over die laatste spreken we met Ernst, want Agealube heeft een belangrijke focus: smeermiddelen. Vandaag de dag kan geen (land)bouw- en grondverzetmachine meer zonder, maar de juiste kennis ontbreekt vaak. 

Tegenwoordig hebben (land)bouw- en grondverzetmachines complexe en hypermoderne, maar daardoor ook enigszins gevoelige systemen. De juiste smering is hierbij cruciaal voor de levensduur en prestaties. En aangezien het vervangen van dergelijke machines een kostbare aangelegenheid is, is investeren in goede producten noodzakelijk. 

Smering wordt steeds belangrijker
Als algemeen smeerexpert weet Agealube juist in specifieke niches vaak precies welke oliën en vetten nodig zijn. Daarom bieden ze een compleet assortiment aan, zo is alles in één keer geregeld. Steeds vaker gaat het daarbij ook om producten die ecologisch verantwoord zijn, zonder in te leveren op de technische kwaliteiten. En nu er steeds meer elektrisch aangedreven machines op de markt komen zijn daarvoor toegespitste smeermiddelen nodig. Goed advies over de juiste smering – methodes en producten – wordt van steeds groter belang, zo voorziet Ernst. Maar Agealube is er klaar voor!

We luisteren naar het probleem
“Bij veel andere bedrijven zijn er kant-en-klare smeeroplossingen die aangeboden worden. Bij ons zit dat anders. Onze experts luisteren naar het probleem van de klant en gaan vervolgens op zoek naar dé oplossing voor dat probleem. Geen standaard vet of olie dus, maar een product dat alle problemen oplost”, zo stelt Ernst. Dat Agealube zo goed kan inspelen op de wensen van een specifieke klant komt doordat de ingenieurs producten zelf ontwikkelen of optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat er ‘in huis’ een oplossing wordt gezocht voor het specifieke probleem van de klant.

Agealube Calia Extreme
“Een voorbeeld is een klant die naar ons toe kwam omdat er problemen waren met de smering van zwaar belaste lagers in natte en corrosieve omgevingen. Wij hebben met deze klant gekeken naar de gehele situatie en speciaal hiervoor Agealube Calia Extreme ontwikkeld.” Een smeervet met een uitstekende hechting, dat goed bestand is tegen de inwerking van (zout) water. Hierdoor gaat het corrosie en slijtage tegen. “De perfecte oplossing voor deze klant zijn problemen”, stelt Ernst, “maar Calia Extreme is ook prima inzetbaar voor vele andere toepassingen.” Doordat het gemakkelijk verpompbaar is in de meeste moderne centrale smeersystemen, is het namelijk ook goed inzetbaar als universeel smeervet voor grondverzet- en bouwmaterieel én prima geschikt voor industriële toepassingen waar het uitspoelen door (zout) water een probleem vormt.

“Agealube weet juist in specifieke niches vaak precies welke oliën en vetten nodig zijn. Steeds vaker gaat het daarbij om producten die ecologisch verantwoord zijn, zonder in te leveren op de technische kwaliteiten.”