Nagalm is een veelvoorkomend probleem in hedendaagse woon- en kantoorruimtes. Het gebruik van harde materialen, zoals glas en beton, zorgt er namelijk voor dat geluiden makkelijk kunnen weerkaatsen, met een slechte akoestiek tot gevolg. Door geluidsgolven te absorberen kunt u de nagalmtijd reduceren en de akoestiek in een woonkamer, keuken of kantoor verbeteren.

De belangrijkste redenen om akoestische plafonddelen aan te schaffen

  • Geluid in een ruimte dempen
  • Echo in de kamer verminderen
  • Galm uit huis halen
  • Akoestiek in een ruimte verbeteren
  • Kamer minder hol laten klinken

Onze akoestische plafondoplossingen in hout
De akoestische plafondpanelen van Carpentier hebben hoge akoestische absorptiewaarden, waardoor ze een uitstekende en duurzame oplossing bieden om de akoestiek in een ruimte te verbeteren, het geluid te dempen en de kamer minder hol te laten klinken. Ze zijn opgebouwd uit een geluidsabsorberende glaswolplaat van 25 mm en een massief houten QuickClip®-profiel met open voeg naar keuze. Door de ruimte tussen de latten worden de geluidsgolven geabsorbeerd en ontstaat er een perfecte akoestiek. Op die manier zorgen onze houten plafondpanelen voor een efficiënte absorptie van geluid boven de eettafel, in de zithoek of in de keuken.

Onze geluidsabsorberende plafondpanelen bieden niet enkel goede akoestische prestaties, ook op esthetisch vlak zijn ze een lust voor het oog. Door het onzichtbare bevestigingssysteem krijgt u een naadloos resultaat. Er komen immers geen vijzen of nagels aan te pas. Bovendien bieden we een brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden, zodat u ze in elk interieurontwerp kunt integreren. Een reden te meer om te kiezen voor de akoestische plafondpanelen van Carpentier.

Wist u dat?
Onze QuickClip® producten zijn circulair. U kunt de houten profielen eenvoudig losklikken en zonder schade verwijderen met behulp van een set demontagesleutels.

Indien gewenst kunt u de akoestische plafond-panelen in hout dus volledig demonteren en elders terug opbouwen.

www.carpentier.be/nl/producten

Hoe akoestische plafonddelen installeren?
Dankzij het handige ophangsysteem kunnen de plafondpanelen netjes en makkelijk op de gewenste hoogte aan het plafond worden bevestigd.

In dit korte filmpje ontdekt u hoe u als vakman onze akoestische plafondpanelen heel eenvoudig en veilig kan installeren.