Afbeelding

Alle lastige vragen voor de zakelijke rijder beantwoord in een podcast

bouw
Uw vragen over mobiliteit netjes op 1 plek
Als bestuurder van een zakelijke auto kan er nogal wat op u afkomen. Wilt u bijvoorbeeld gaan bijtellen, of blijft u liever onder de 500 kilometer privé. En mag een werkgever bijvoorbeeld zomaar een GPS tracker in mijn auto plaatsen? En als het er dan eenmaal in zit, wat zijn dan precies zakelijke en privé ritten?
U krijgt het antwoord onderweg Is er een beter moment om na te denken over uw mobiliteit dan wanneer u zelf onderweg bent? Even dat moment voor uzelf in de auto, op de fiets of in het OV. Want wat ga u volgend jaar doen? Gaat u weer bijtelling betalen voor de auto van de zaak? Of doet u dat niet, en houdt u netjes een rittenregistratie bij voor de Belastingdienst.
Ongeacht de keuze die u maakt, er komen lastige vraagstukken bij kijken. Want wat wil de Belastingdienst dan precies van u weten? En mogen ze zomaar uw ritten inzien? Heleen Elbert heeft jarenlang ervaring als Belastinginspecteur opgedaan en geeft een flinke kijk in de keuken bij een van de afleveringen van de nieuwe TrackJack Podcast.
Privé ritten, zakelijke ritten en 500 kilometer per jaar Heleen mag twee afleveringen haar expertise komen delen. Zo wordt in een van de twee afleveringen de zakelijke en de privé rit onder handen genomen. Weet u bijvoorbeeld hoe een rit naar de supermarkt moet worden aangegeven, als u als vertegenwoordiger op de weg zit? Ook Jan van Delft, voorzitter van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) en Frank Melis, advocaat op het gebied van IT en media, zijn te gast in de studio bij Micha Ligtvoet van TrackJack.
Met Jan wordt de fictie van bijtelling en de toekomst hiervan besproken, de oorsprong van 500 privé ritten en waar de VZR zich voor inzet de komende tijd. Frank Melis deelt de feiten over de AVG wetgeving, privacy, wat mag wel en wat mag niet op het gebied van GPS en het volgen van personeel.
De podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Google Podcast door te zoeken naar de term ‘TrackJack’.