Lamello is een toonaangevende fabrikant van verbindingssystemen voor de houtverwerking. Het Zwitserse familiebedrijf wordt onderdeel van CAS en rust zijn oplossingen uit met de accu’s van de merkoverkoepelende accu-alliantie als 26e partner.

De verbinding tussen Lamello en Metabo is er al vele decennia: Reeds in de jaren zestig zorgden Metabo-motoren voor het nodige vermogen in de Lamello sleuvenfreesmachine. In de jaren tachtig vertrouwde de Zwitserse specialist voor verbindingssystemen ook op de accu-technologie van de fabrikant van elektrisch gereedschap Metabo. Nu gaat Lamello nog een stapje verder. Het bedrijf gaat deel uitmaken van het Cordless Alliance System (CAS), een door Metabo geïnitieerde merkoverkoepelende alliantie voor accu-packs. Hiermee komt de CAS productportfolio op bijna 300 machines van 26 bekende fabrikanten. “Als expert in houtverbindingsoplossingen past Lamello uitstekend bij CAS en onze filosofie. Wij zijn de alliantie van de beste specialisten. Met Lamello hebben we een sterk merk voor onszelf verworven en kunnen we ons aanbod voor houtbewerking verder uitbreiden”, zegt Henning Jansen, CEO van Metabo. Raffael Gomez, Hoofd Marketing en Sales bij Lamello, is ook verheugd over het nieuwe CAS-lidmaatschap: “Wij werken al heel lang samen met Metabo. De accu-technologie heeft ons al vroeg overtuigd,” zegt Raffael Gomez. “Aansluiting bij CAS was voor ons de volgende logische stap. Naast onze machines zullen gebruikers in de toekomst nog meer gereedschap en apparatuur die zij in hun dagelijks werk nodig hebben, met één en dezelfde accu kunnen gebruiken. Met de aankoop van een accu-machine van Lamello krijgt de klant toegang tot een open accu-systeem – dat is een doorslaggevend voordeel.”

Hout efficiënt verbinden
Met de gereedschappen en producten van Lamello kunnen hout en op hout gebaseerde materialen onder de meest uiteenlopende hoeken met elkaar worden verbonden. Dit maakt de apparatuur van Lamello tot een ideale uitbreiding van het CAS-assortiment, met name voor timmerlieden, interieurbouwers, meubelfabrikanten, keukenbouwers, standbouwers of zelfs voor winkel- en binnenhuisinrichting. “Hier staat al een hele reeks machines voor houtbewerking,” zegt Gomez. “Onze machines kunnen worden gebruikt om verschillende materialen samen te voegen en zo de meest uiteenlopende producten te vervaardigen, bijvoorbeeld kasten, dressoirs, rekken, keukens, kantoormeubelen, wijndisplays of elementen in de interieur- of objectbouw. Daartoe frezen de gebruikers met onze machines groeven in het materiaal, waarin zij vervolgens onze verbindingselementen plaatsen en deze snel en positief verankeren. Afhankelijk van het bevestigingsmiddel zijn zowel volledig verdekte als hersluitbare verbindingen mogelijk. Van zagen tot voegen, vakmensen vinden in de CAS-serie de juiste machines voor alle houttoepassingen en hebben maar één accupack nodig.”

Innovatie is traditie
Lamello, opgericht in 1944, kan terugkijken op meer dan 70 jaar ervaring in verbindingstechnologie. De Zwitserse stad Bubendorf is de thuisbasis van het familiebedrijf. Lamello werd wereldwijd bekend in 1955 met de uitvinding van het originele houten lamel. Lamello heeft deze innovatieve geest behouden en is nu een toonaangevende fabrikant van precisie verbindingssystemen voor de houtbewerkingssector en de industrie. “Er zit Zwitserse perfectie en precisie in al onze producten. Wij willen klanten inspireren met onze producten. Wij willen dat zij flexibeler en productiever met hen samenwerken. Met CAS kunnen we nu nog beter aan onze eis voldoen,” vat Gomez samen. Met Lamello telt de fabrikantoverkoepelende accu-alliantie CAS nu 26 leden, waarbij alle accu-packs en laders 100% uitwisselbaar zijn en alle machines en apparaten met één accu-pack kunnen worden bediend.