Van het voorkomen van diefstal en bijtelling tot ISO 14001 certificering

Van Egmond Wegenbouw begon het avontuur van track & trace systemen met het oog op zekerheid en veiligheid. Inmiddels wordt er voor de ISO14001 certificering veel meer uit de GPS trackers gehaald dan ooit vooraf gedacht.

Lang, lang geleden, in een tijd voor TrackJack, werd het leven van Babette Glasbergen nog wel eens lastig gemaakt. Een gestolen auto, een controle van de Belastingdienst en een hele hoop handmatig werk zorgden voor een hoop stress en weinig inzicht.

Via Ahlmann (leverancier van zwenkladers, knikladers, frontladers en ander materieel)  kwam Van Egmond begin 2019 in contact met TrackJack. Het gebruik van de GPS tracker voor het materieel was toen vooral voor het achterhalen van de machine bij diefstal en voor de  verantwoording van de rittenregistratie naar de fiscus . Ook was het bijhouden van  de urenregistratie een mooie bijkomstigheid. Het gaf de mogelijkheid om te controleren met de geschreven urenstaten. “Het is lekker om dat makkelijk te kunnen controleren. Maar je hebt natuurlijk ook je vertrouwen”, aldus Babette.

Echt vakmanschap sinds 1938
Van Egmond wegenbouw is een aannemer in grond-, weg- en waterbouw. En dat doen ze al sinds 1938. Het is een mooi middelgroot aannemersbedrijf  dat vooral gemeenten, projectontwikkelaars en de woningbouw tot haar klanten mag rekenen. Vanuit Rijnsburg wordt het bedrijf aangestuurd en is de regio Katwijk, Leiden, Leiderdorp en Wassenaar de regio waar het werk vooral wordt verzet. Babette is zelf inmiddels 23 jaar in dienst, voornamelijk bezig met  personeelszaken, het wagenpark en de kritieke middelen, en heeft alles wel voorbij zien komen.

“Inmiddels ligt de focus heel erg op het milieu. We willen bewust omgaan met de wereld en willen ISO 14001 certificering kunnen gaan voeren als bewijs. We hebben een pand in Katwijk waar het dak vol ligt met zonnepanelen, er wordt gereden met verschillende elektrische auto’s maar hebben bijvoorbeeld ook een volledig elektrische trilstamper.”
TrackJack speelt hier ook een rol in. “Aan de hand van de draaiuren die ik per jaar kan terugkijken in het online account en de gekochte brandstof, kan ik het brandstofverbruik precies terugrekenen.”

GPS tracker voor materieel en voertuigen
Van Egmond heeft twee grote shovels, 6 knikmopsen, een grote Kubota graver en een actiewagen voorzien van de GPS tracker van TrackJack. De personenwagens zijn voorzien van de fiscus proof PRO Fiscaal 2. “Dat gaat alleen om kilometerregistratie. Maar het is ideaal en veel beter dan schrijven.”

En de volgende stap voor Van Egmond Wegenbouw?
Mogelijk de koppeling met de tankpassen van Movemove. Dit maakt verbruik van de voertuigen direct inzichtelijk. “Als we het doen, doen we het goed.”

Wilt u meer weten over het kleine en grote onderhoud van Van Egmond (van fietspaden tot rioolaansluitingen) en de manier waarop TrackJack inzicht biedt? Neem dan contact met ons op.