Altijd schoon en veilig werken met de nieuwe compacte alleszuigers van Metabo

45
  • Lichte en compacte nat- en droog alles zuigers
  • Uitgebreid assortiment in de stofklassen L, M en H
  • Filterreiniging PressClean

De alleszuiger-range van Metabo wordt uitgebreid: Metabo biedt 5 nieuwe apparaten in de stofklassen L, M en H aan. De gesnoerde alleszuigers uit de klasse van 1.200 Watt voeren de reinigings- en afzuigwerkzaamheden op bouwplaatsen en in werkplaatsen snel en betrouwbaar uit. Ze zuigen niet alleen fijnstof en grove vervuiling maar ook kleine hoeveelheden water op. De modellen in stofklasse L zijn ideaal voor het opzuigen van niet-gezondheidsbedreigend stof zoals huisstof, modder en kalk. De stofzuiger ASA M 30 PC uit stofklasse M is geschikt voor werkzaamheden waarbij gezondheidsbedreigend stof ontstaat, zoals bij beton, hout of verf. Ook een stofzuiger uit stofklasse H is in de nieuwe serie vertegenwoordigd: „Professionele gebruikers die met kankerverwekkende stoffen zoals stof van beuken, vezelmateriaal of lood werken, zijn het beste beschermd met onze ASA 30 H PC. Tot de levering behoort een speciale filterzak voor klasse H. Gevaarlijke stoffen kunnen zo veilig en correct worden afgevoerd“, aldus Albert Werner, productmanager van Metabo, en zegt verder: „Onze nieuwe serie nat- en droogzuigers is het meest uitgebreide in de betreffende prijssegmenten. Wij hebben voor iedere toepassing de passende, lichte en compacte alleszuiger.“ En bovendien: „Alle alleszuigers zijn gecertificeerd conform de EU-norm.“

Schoon en netjes, binnen en buiten
Alle nieuwe nat- en droogzuigers zijn voorzien van een geïntegreerde PressClean filterreiniging: als het zuigvermogen verslechtert kunnen de gebruikers het filter reinigen door op de PressClean-toets te drukken en zo de gebruiksduur verlengen. In plaats van de gebruikelijke papieren zakken maakt Metabo gebruik van vliesfilterzakken. Ze zijn veel sterker en duurzamer en ook het fijnste stof kan met deze zakken opgevangen en afgevoerd worden.

De ASA-modellen zijn voorzien van een stopcontact met in- en uitschakelautomaat. Als het elektrisch gereedschap rechtstreeks op het stopcontact wordt aangesloten, start en stopt de alleszuiger automatisch bij de bediening van het elektrisch gereedschap. Bij het gebruik van accu-gereedschao neemt een afzonderlijk verkrijgbaar CordlessControl System de automatische in- en uitschakeling van de stofzuiger over.

Altijd bij de hand
De nieuwe alleszuigers van Metabo zijn licht, compact en gemakkelijk mee te nemen. De kabel- en slanghaspels op alle modellen verminderen het risico op struikelen op de bouwplaats. De ASA-modellen beschikken tevens over een toebehoren-depot voor kabels, slangen en mondstukken. Ook een koppeling met de Metabo metaBoxen is mogelijk. Zo kan men gereedschap en de stofzuiger met één hand transporteren. Ook handig: bij de meegeleverde stofzuiger-toebehoren met het Quick-System gaat het aanpassen nog sneller, bijvoorbeeld bij het verwisselen van diverse moffen.

Technische gegevens

  AS 20 L PC ASA 20 L PC ASA 30 L PC ASA 30 M PC ASA 30 H PC
Capaciteit 1.200 Watt 1.200 Watt 1.200 Watt 1.200 Watt 1.200 Watt
Luchtvermogen max. 4.200 l/min 4.200 l/min 4.200 l/min 4.200 l/min 4.200 l/min
Onderdruk 225 mbar 225 mbar 225 mbar 225 mbar 225 mbar
Soort reiniging PressClean PressClean PressClean PressClean PressClean
Filterklasse L L L M H
Reservoir inhoud 20 l 20 l 30 l 30 l 30 l
Gewicht 9,4 kg 10,0 kg 10,8 kg 10,8 kg 10,8 kg
Slanglengte 1,75 m 3,2 m 3,2 m 4,0 m 4,0 m
Slangdiameter Ø 32 mm Ø 32 mm Ø 32 mm Ø 32 mm Ø 32 mm
Kabellengte 5,5 m 5,5 m 5,5 m 8 m 8 m

Metabo breidt haar serie alleszuigers uit met 5 alleszuigers in de stofklassen L, M en H.

Een schone zaak: alle nat- en droogzuigers zijn voorzien van de geïntegreerde PressClean filterreiniging – als het filter na langdurig gebruik vol zit met stof, kan het heel eenvoudig met één druk op de knop worden gereinigd. Het stopcontact met in- en uitschakelautomaat zorgt ervoor, dat de alleszuiger bij het bedienen van het aangesloten elektrisch gereedschap automatisch inschakelt en stof en spanen al direct vanaf het begin in de zuigslang verdwijnen.

De alleszuiger-serie is voorzien van praktische oplossingen zoals een toebehorenvak, evenals kabel- en slanghaspels. De ASA-modellen beschikken tevens over een toebehoren-depot voor kabels, slangen en mondstukken en een metaBox koppeling.

Over Metabo
Metabowerke GmbH in Nürtingen is een traditionele fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers op het gebied van metaal en industrie, evenals de bouw en renovatie. Metabo staat voor krachtig accu-gereedschap en is met haar LiHD-technologie de toonaangevende aanbieder in het accu-segment. Zo heeft Metabo haar visie met betrekking tot een snoerloze bouwplaats inmiddels gerealiseerd. De LiHD-technologie vormt bovendien de basis voor het accu-systeem CAS (Cordless Alliance System), dat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende, branche-specifieke fabrikanten bestaat. Onder de merknaam Metabo wordt een volledig assortiment machines en toebehoren voor alle gangbare toepassingen, maar ook specifieke producten en systeemoplossingen voor speciale toepassingen aangeboden. Het programma van Metabo bestaat uit een omvangrijk assortiment accu-machines, naast machines met snoer en persluchtgereedschap. Metabo werd in 1924 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf, dat behalve op de locatie Nürtingen ook in het Chinese Shanghai produceert. 25 verkooporganisaties en meer dan 100 importeurs zorgen voor de internationale vertegenwoordiging. Wereldwijd werken er ca. 2.000 mensen voor Metabo. Ze hebben in het boekjaar 2021/2022 (april 2021 tot maart 2022) een omzet van 638 miljoen euro gerealiseerd. Meer over Metabo en haar producten vindt u op www.metabo.com.