Beveiligingsniveau Android-toestellen verschilt van fabrikant tot fabrikant

37
Android-toestel-fabrikant-levensduur

Er is al veel geschreven over Android als besturingssysteem voor uw mobiele bedrijfscomputers. Android-devices zijn gebruiksvriendelijk, verbruiken weinig batterijen en zijn gemakkelijk te beheren en te configureren voor de behoeften van mobiele werknemers. Google heeft zwaar geïnvesteerd in het Android Enterprise-besturingssysteem en die investering werpt haar vruchten af. Het is echter de fabrikant van het toestel die bepaalt hoe, wat, wanneer en hoe lang de updates, met name op het gebied van beveiliging, worden doorgevoerd. Het is dus belangrijk om het beleid van uw toestelleverancier rond Android-ondersteuning grondig te onderzoeken alvorens over te gaan tot de aankoop. 

 Bij Android-toestellen speelt de fabrikant van het toestel een veel belangrijkere rol in het Android-toestel-fabrikant-levensduuronderhouden en updaten van het besturingssysteem voor bedrijven dan bij Windows-toestellen. Het probleem hier is dat wanneer bedrijven een Android Enterprise-apparaat kopen voor hun mobiele werknemers ze niet alleen afhankelijk zijn van Google voor patches en updates, maar ook van de fabrikant van het apparaat. Het is de fabrikant die de nieuwste Android-update moet gebruiken en deze op maat moet maken voor zijn eigen toestellen. Het probleem is dat sommige fabrikanten deze updates veel frequenter aanbieden dan andere en dat hun belofte over hoe lang ze deze updates zullen blijven aanbieden, ook sterk varieert.

Gespecialiseerd
De sleutel is om te zoeken naar een fabrikant van Android-bedrijfstoestellen die een relatief klein aantal gespecialiseerde toestellen in zijn assortiment heeft, zodat updates regelmatig over het hele gamma kunnen gebeuren. Vervolgens is het belangrijk te kijken naar de duur van de Android-ondersteuning die voor het toestel wordt aangeboden. Toestellen voor ondernemingen, vooral robuuste, zijn vaak veel langer in gebruik dan de gebruikelijke 2-3 jaar. Zal het apparaat worden ondersteund na de twee jaar dat Google updates biedt en na het einde van de levensduur van het product?

Expertise
Verder is het handig te zoeken naar een fabrikant die ervaring heeft met het uitrollen van besturingssystemen en updates op enterpriseniveau voor organisaties waar uptime van cruciaal belang is. Deze organisaties begrijpen dat een stabiel, grondig getest en betrouwbaar platform van cruciaal belang is voor zijn klanten.

Panasonic is een van de leiders op dit gebied. Na vele jaren te hebben gewerkt met defensie en hulpdiensten over de hele wereld, begrijpt Panasonic het belang van het leveren van bedrijfskritieke oplossingen. Panasonic is partner in het Android Enterprise Recommended programma en biedt ook via het eigen Panasonic COMPASS (COMPlete Android Services and Security) ondersteuning.

COMPASS is een portfolio van tools en diensten waarmee Panasonic Android-toestellen eenvoudig zijn te configureren, implementeren, beheren en beveiligen. Het biedt de geruststelling dat de toestellen zowel bedrijfsklaar als veilig zijn gedurende hun gehele operationele levensduur. De optionele premium Security Service biedt regelmatige beveiligingspatches tot drie jaar na het einde van de levensduur van het product om ervoor te zorgen dat de mobiele apparatuur volledig beschermd is gedurende hun hele levensduurPanasonic-Business-android-oplossing

Voor meer informatie: www.toughbook.nl