Zo haal je cash uit de waarde van je machines

Ben je actief in de bouw dan kun je al even niet meer om ze heen: leasemaatschappij Beequip is sinds de start 5 jaar geleden uitgegroeid tot een belangrijke speler voor het financieren van zwaar materieel. Maar wat doet Beequip precies? En misschien nog wel belangrijker: wat doen ze ánders? “Het is voor ondernemers heel prettig dat ik de machines net zo goed ken als zij zelf.”

“Zo begrijp je elkaar meteen”, aan het woord is Rik van Hal. In zijn rol als Lease Officer bij Beequip helpt hij ondernemers groeien met financiering voor hun machines. Dat hij zelf al zijn hele werkende leven aan graafmachines, bulldozers en ander zwaar materieel heeft gesleuteld en met de machines heeft gewerkt is geen toeval: bij Beequip werken uitsluitend kenners uit de industrie. Door deze aanpak kan Beequip het materieel voorop zetten bij de financiering.

Leasen of huren?
Een bouwmachine is een grote investering en kan daarom een aanslag zijn op de bedrijfskas van je onderneming. Wanneer je kiest voor leasen, kun je deze investering verspreiden door een vast maandbedrag te betalen voor een afgesproken periode. Zo kan je bedrijf blijven groeien. Wat voordelen van leasen op een rij:

  • Leasetermijnen zijn aanzienlijk lager dan de maandbedragen wanneer je kiest voor het huren van bijvoorbeeld je shovel of minigraver
  • Aan het einde van de leaseperiode kun je eigenaar zijn van de machine. Het eigendom is een kwestie van jouw keuze voor financial lease of operational lease. Bij operational lease staat de machine niet op jouw balans, deze vorm lijkt veel op huren. Bij financial lease staat hij wel op de balans en schrijf je erop af.
  • Beequip staat bijna altijd verhuur toe van geleased zwaar materieel

IJzer boven cijfers
“Vraag jij een lease aan bij Beequip, dan kijken we eerst welke machine je wil leasen. Wat is dat voor machine, is hij nieuw of gebruikt? Wat is de waarde ervan? En niet geheel onbelangrijk: wat ga je ermee doen?” legt Rik uit. “De financiering draait volledig om jouw machine, waardoor we naast nieuw ook veel gebruikte machines kunnen financieren. Dat kan voor machines die nog niet van jou zijn, zo kun je bijvoorbeeld een hoogwerker leasen of een verreiker leasen. Het kan ook dat je de machines al wél in bezit hebt. In dat laatste geval spreken we van Sale & Lease Back. Zeker nu kan dat een interessante optie zijn.”

Sale & Lease Back: slim of juist niet?
De naam van Sale & Lease Back zegt het eigenlijk al. Je verkoopt je machines en leaset deze weer terug. De leasemaatschappij bepaalt de dagwaarde van je machines en koopt deze van je over. Jij maakt op deze manier kapitaal vrij dat ‘vast’ zat in je machines. Elke maand betaal je een vast bedrag totdat de machines weer helemaal van jou zijn. Rik: “Het mooie is, in de tussentijd kun je je machines gewoon blijven gebruiken. En de verkoopopbrengst kun je gebruiken voor andere dingen. Zoals groei, werkkapitaal of voorraden. Nu er veel onzekerheid is over corona en over stikstof en pfas kun je het inzetten om een minder goede periode door te komen.”

 “Voor het bedrag van 1 jaar huur kan ik 3 jaar leasen”
Dirk Bos startte in 2005 zijn eigen bedrijf: Bos Operators Demolition, gespecialiseerd in on- & offshore sloopwerken en het sloopwerk met highreach machines. Na 13 jaar leasede hij zijn eerste eigen sloopgraafmachine bij Beequip: “Voor het bedrag van 1 jaar huur kan ik 3 jaar leasen. En het mooie is: de machine is daarna van mij. De bank kon niks met deze gebruikte machine, maar bij Beequip kon ik meteen terecht. Daarnaast waren ze heel snel, wat belangrijk was omdat er een klus stond te wachten.”

bouwmaterieel-leasen-beequip

Ook samenwerken met Beequip?
Benieuwd wat Beequip voor jouw onderneming kan betekenen? Neem een kijkje op www.beequip.nl of bel direct met Rik op: 06-28376809.

 

Bedrijfspagina op bouwmagazine