Beton bewerken zonder lastige kabels: LIEVERS HOLLAND sluit zich aan bij CAS

83810

Het Nederlandse bedrijf wordt de 35e partner van de accu-alliantie en biedt op basis van het Cordless Alliance Systems (CAS) in de toekomst op accu-machines voor de bewerking van beton en andere bouwmachines aan. 

Nürtingen/Mijdrecht, oktober 2022: Als het gaat om het verdichten of het bestraten en verwerken van vers beton komt LIEVERS HOLLAND om de hoek kijken: het Nederlandse bedrijf uit Mijdrecht ontwikkelt en produceert producten zoals betonvibrators, troffelmachines, egaliseermachines, trillatten of trilnaalden. De machines worden wereldwijd gebruikt, of het nu gaat om de bouw, infrastructuurprojecten of in de prefab-industrie. LIEVERS HOLLAND heeft zich nu als 35e partner bij de door Metabo geïnitieerde, merkoverkoepelende accu-alliantie CAS aangesloten en brengt een accu-machine voor de bewerking van beton op de markt. En er zullen meer machines volgen. „Lange tijd was het niet gebruikelijk dat zware bouwmachines zonder snoer konden werken, maar de laatste tijd is er steeds meer een trend naar accu’s. We waren specifiek op zoek naar een krachtig en merkoverkoepelend systeem waarop we ons accu-assortiment in de toekomst konden bouwen – en dat is precies wat CAS biedt. Het idee van een platform waarbij alle machines en laders uitwisselbaar met elkaar zijn heeft ons overtuigd, vooral omdat CAS het grootste systeem in zijn soort ter wereld is. Daarmee lopen we voor op onze concurrenten”, zegt Jowan van den Berg, Sales Manager bij LIEVERS HOLLAND. Metabo CEO Henning Jansen verwelkomt de nieuwe partner: “Met LIEVERS HOLLAND hebben we nu 35 CAS-partners in de alliantie – dus we hebben ons doel voor dit jaar al bereikt, voor eind 2023 verwachten we een toename tot 50 partners. LIEVERS HOLLAND past uitstekend bij CAS, omdat het bedrijf staat voor alles wat deel uitmaakt van onze alliantie: partnerschap, een innovatieve geest en extreem hoge productprestaties. Met ons nieuwe lid hebben we weer een sterke partner aan onze zijde en kunnen we onze portefeuille in de bouw nog breder positioneren.

Voor iedere toepassing de passende machine
LIEVERS HOLLAND heeft alle machines in haar assortiment die nodig zijn voor de behandeling, verwerking en oppervlaktebehandeling van vers gestort beton. „Onze nieuwe CAS-afwerkspanen hebben professionele gebruikers nodig om beton glad te strijken en vervolgens de betonvloeren verder af te werken“, legt van den Berg uit. „In de ruwbouw zijn echter ook boorhamers, slagmoersleutels, zagen en nog veel meer machines nodig. Van sanitaire beroepen tot elektra en de houtbewerking tot de bewerking van oppervlakken en gevels – bij CAS vinden professionele gebruikers alle machines die ze nodig hebben voor hun werk“, zegt Jowan van den Berg. Voor al deze machines hebben ze maar één accu-pack nodig want binnen CAS zijn alle accu’s en laders 100% compatibel.

Bouwtechniek „made in the Netherlands“
Engineering in Nederland geniet een hoge reputatie, veel gebouwen en infrastructuurvoorzieningen zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend. Daarom wordt de bouwtechnologie “made in the Netherlands” dan ook aanbevolen, vooral als het gaat om beton, het meest gebruikte bouwmateriaal ter wereld. LIEVERS HOLLAND produceert in haar fabriek in Mijdrecht al meer dan 60 jaar een breed scala aan machines voor de verwerking van vers beton. “We zijn ervan overtuigd dat we alleen de hoogste kwaliteit kunnen leveren als onze machines precies voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Met CAS kunnen we nu nog beter aan onze eisen voldoen – onze klanten kunnen onze machines niet alleen met één accu bedienen, maar ook met een hele reeks andere speciale machines. Met CAS ben je maximaal flexibel. We kijken ernaar uit om samen te werken en onze machines op de markt te brengen”, zegt Jowan van den Berg.

LIEVERS HOLLAND produceert al meer dan 60 jaar een breed scala aan machines die op bouwplaatsen en in de industrie voor de verwerking van vers beton nodig zijn. Vanaf nu is het bedrijf onderdeel van de accu-alliantie CAS.

CAS heeft momenteel meer dan 30 fabrikanten met in totaal meer dan 300 machines, die allemaal met één accu kunnen worden bediend.

www.metabo.com