Beurs TKD is terug… en hoe!

468

Nog inschrijven voor de Technische Kontakt Dagen in Almere, van 8-10 juni? Wees dan snel. Ruim 85 procent van de plekken is begin februari al vergeven. Frits Kuijper, manager TKD, is daar ontzettend blij mee. “Bedrijven met materieel voor grondverzet en recycling komen met enorm veel machines naar de TKD. Er zitten stands van 2500 vierkante meter tussen waarop je het nieuwste materieel kunt uitproberen. Iedereen is enthousiast en werkt mee; de gemeente Almere, de standhouders, de aannemer. Na vier TKD-loze jaren zijn we er allemaal meer dan klaar voor!” 

Zo groot als dit jaar was de TKD nog nooit. De beurs keert terug naar Floriadeterrein in Almere. Het parkeerterrein van 118 duizend m2 is afgegraven en voorzien van zand. “Het ligt er als een biljartlaken bij, prachtig.” 

Bigger and better

Schone diesels en EV
De grootste buitenbeurs van West-Europa toont straks de nieuwste innovaties in bouwmaterieel. “En dat zijn zeker niet alleen elektrische voertuigen”, benadrukt de beursmanager. “Ook in dieselaandrijving is veel geïnnoveerd. Als je met de nieuwste generatie dieselmachines werkzaamheden uitvoert in hartje Amsterdam, dan stoot je schonere lucht uit dan dat erin gaat. Er zijn zoveel schone oplossingen, focus dus ook niet op enkel elektrisch.” En dat verder kijken kan uitstekend op de TKD. “Laat je verrassen en verbazen; ervaar hoe zo’n schone diesel werkt, graaf er zelf een flink gat mee, laat je uitleggen hoe de machine werkt. Deze branche heeft de afgelopen twintig jaar zoveel stappen gezet; in schoner werken, in aandrijving, maar ook in cabines. Ik ken machinisten die hun schoenen uitdoen voor ze instappen, om hun werkplek schoon te houden, prachtig toch?”  

Tuurlijk, Frits baalde vorig jaar flink toen de TKD niet doorging door het onklaar gemaakte terrein. “Maar ook zat ik toen met deelnemers die niet alle machines op tijd binnen zouden krijgen. Een deel moest daardoor terug in vierkante meters. Nu hebben de deelnemers alles binnen, kunnen ze hun stands inrichten zoals ze willen. Dat is een groot voordeel.” 

Zelf rijden en graven
De demonstratiebaan wordt de meest indrukwekkende plek op de TKD. “Hier kun je zelf rijden en graven. Als je in deze branche werkt dan kun je natuurlijk leveranciers bezoeken en op hun terrein een stukje rijden, maar op de TKD doe je dat met duizenden mensen publiek. Dat is toch gaaf?” Hij maakt zich op voor een beurs met louter blije mensen. En dan heeft hij nog niet eens verteld over het entertainment. “De fonteinbar keert terug, ik zorg voor entertainment en niemand hoeft met honger naar huis te gaan.” 

Inschrijven voor de TKD kan via: www.tkd.nl

Tekst: Sara Terburg