Sittard, 23 januari 2023Boels Rental heeft 48 zero-emission, multifunctionele 4-persoons site carriers van de Friese fabrikant Frisian Motors actief in de vloot. In 2020 schafte het verhuurbedrijf al tien van deze elektrische terreinvoertuigen aan. Na de succesvolle proefperiode staat de teller nu op een totaal van 58 voertuigen. Boels is het eerste bedrijf dat de site carriers in deze getale gaat verhuren.

Bestand tegen zware omstandigheden
De multifunctionele 4-persoons site carrier is een praktisch transportvoertuig om mensen en goederen op korte afstand te vervoeren. Door de sterke constructie en krachtige elektromotor, zijn de site carriers in staat om het werk onder de zwaarste omstandigheden uit te voeren. De automatische transmissie zorgt ervoor dat deze wagens altijd eenvoudig en comfortabel rijden, ongeacht de ondergrond, zoals op het strand of in de bergen. Het transportvoertuig is geschikt voor het trekken van aanhangers en wordt geleverd met wegtoelating. Hierdoor mogen bestuurders met de terreinwagen de openbare weg op.

Voor evenementen en bouwplaatsen
De elektrische site carrier is uitermate geschikt voor werkzaamheden op verschillende terreinen. Denk aan evenementen (zoals het Oktoberfeest in Sittard waar de site carriers al zijn ingezet), beurzen en grote (bouw)terreinen. De elektrische transporters van Boels worden in heel Europa ingezet, waaronder bij autoproducent Tesla in Duitsland.

Continu duurzaam investeren
Boels bereidt zich steeds meer voor op een meer emissieloze toekomst. Dit doel wordt ondersteunt met de campagne ‘Oranje is het nieuwe groen’. De belofte vertaalt zich in de praktijk door groots in te kopen en continu te investeren in (hybride) zero emission machines.

“We zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest met de verduurzaming van onze verhuurvloot. Zo investeerden we eerder al in onder meer elektrische shovels, verreikers en hoogwerkers. Met elektrische aandrijving en het gebruik van duurzame materialen dragen wij bij aan een schoner milieu”, vertelt Matti Moenen, inkoopmanager voor onder andere Fleet procurement bij Boels.