Wie kent het niet, die groene verlichting op al die bouwplaatsen? Maar wist je dat we meer doen dan dat? Met onze totaaloplossingen bewaken wij de voortgang van jouw project. Je wilt namelijk geen vertraging of gedoe op jouw project door diefstal, fraude of vandalisme, want het project moet op tijd af én binnen budget blijven. 

Visser Assen ontwikkelt in 2008 een systeem voor het detecteren en signaleren van inbraak op bouwplaatsen door middel van cameramasten en slimme software. De eerste mobiele BouWatch camerasystemen worden op verschillende bouwplaatsen in Nederland ingezet en wegens succes leidt dit in 2010 tot de oprichting van BouWatch: de specialist op het gebied van tijdelijke beveiliging. Sinds die tijd zijn wij gegroeid van een mastenverhuurder tot een totaaloplosser waarbij we software, hardware, meldkamer en liveregistratie integreren. We hebben vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Engeland en Frankrijk en daar komen volgend jaar nog vijf nieuwe landen bij.

Bouwplaatsbeveiliging om risico te beperken
Diefstal heeft vaak verregaande gevolgen. Niet alleen directe schade, namelijk de kosten van het vervangen van de gestolen spullen, maar ook indirecte schade, omdat je in sommige gevallen niet verder kunt met je werk, waardoor je project vertraging kan oplopen. Die kosten zijn natuurlijk vele malen hoger dan alleen de directe schade. Tel daar de lange levertijden en dure materiaalkosten bij op en dan snap je waarom bouwplaatsbeveiliging eigenlijk een must is. Onze kennis, jarenlange ervaring en ingezette technologie zorgen voor beveiliging van het hoogste niveau of het nu gaat om het beveiligen van de kleine bedrijventerrein of complexe locaties, kortlopende of langdurige projecten, voor elk project hebben wij de juiste oplossing. Verandert de situatie op jouw terrein? Dan veranderen wij eenvoudig met je mee. Onze oplossingen zijn uitermate flexibel, waardoor we gemakkelijk kunnen op- en afschalen. Vanuit onze meldkamer in Apeldoorn is er 24/7 opvolging van alarmmeldingen door onze getrainde centralisten. Als het nodig is, kan de politie via LiveView meekijken en direct actie ondernemen.

 

Bouwplaatsregistratie: het moet, maar wat een gedoe!
Dat is een vaak gehoorde opmerking als klanten nog niet met Bouwplaats Check-in hebben gewerkt. Registratie voor de WKA, voorkomen dat er illegalen op de bouw komen, zorgen dat iedereen de juiste veiligheidsinstructies krijgt; het is allemaal veel werk, dat vaak even tussendoor gedaan moet worden. En als je het niet goed doet, heb je zo een dikke boete aan je broek!

Met Bouwplaats Check-in van BouWatch, een van de grootste registratiesystemen binnen de bouw, zorgen wij ervoor dat de verplichte controles en registraties zo eenvoudig mogelijk worden geregeld, terwijl je wel voldoet aan de wet. Gebruikers geven aan dat ze blij zijn dat er eindelijk een systeem is dat hen het leven makkelijker maakt en dat ook goed door een uitvoerder gebruikt kan worden. Duidelijke software, eenvoudig te bedienen en eventueel uit te breiden met tourniquets en/of QR-codes om de aanwezigheid te registreren. 

Toegangscontrole
De bouwplaats strenger beveiligen voor onbevoegden is mogelijk door een fysiek toegangscontrolesysteem in te zetten. Met de BouWatch TurnStile regel je makkelijk en snel het toegangsbeheer tot de bouwplaats. Het is een plug en play systeem met een slimme app. Het systeem registreert de aanwezigheid, maar zorgt er ook voor dat sommige ruimtes of locaties niet zomaar toegankelijk zijn voor onbevoegden. 

Veilige werkomgeving
Een veilige werkomgeving is voor arbeidskrachten essentieel om hun werk goed uit te voeren. Zeker in de bouw, want waar met zware materialen, op hoogte en met machines wordt gewerkt, zijn nu eenmaal risico’s. Daarom is controle en bewustwording creëren belangrijk. Als (hoofd)aannemer wil je zeker weten dat alle arbeidskrachten goed voorbereid de bouwplaats betreden. Je bent immers verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats. Met Safety Check-in (een module van Bouwplaats Check-in) volgen jouw arbeidskrachten de veiligheidsinstructie en projectintroductie online. Dit kan in meerdere talen waarmee je voor beter begrip van de instructies zorgt en de veiligheid vergroot. Optioneel kan een kennistest afgenomen worden om te waarborgen dat de instructies zijn begrepen, zodat je gegarandeerd alleen geïnstrueerde arbeidskrachten op de bouwplaats heeft.

Snel alarmeren en informeren
Wanneer er onverhoopt toch een incident plaatsvindt op de bouwplaats, hoe alarmeer en informeer je jouw medewerkers dan op een snelle manier? Met ons EN54-gecertificeerde draadloze brandmeld- en ontruimingssysteem WES dus. Het systeem is modulair uit te breiden en volledig autonoom met een accuduur van 3 jaar. Met de ontruimingsmelders kan snel alarm geslagen worden. De geïntegreerde sirene en flitser zorgen ervoor dat iedereen wordt gewaarschuwd. Er is zelfs een speciale knop waarmee er direct een melding naar de BHV’er gestuurd kan worden! De draadloze rookmelders zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw. Dus je hoeft niet bang te zijn dat er direct een melding komt als er geboord wordt. Kortom: een systeem dat jouw bouwplaats weer een stuk veiliger maakt! Bovendien ben je verzekerd van een betrouwbare installatie, want wij zijn KIWA gecertificeerd.

Advies op maat
We leveren advies op maat en zeker bij uitgebreide opdrachten kan dit niet vanachter een bureau. Daarom komt een van onze beveiligingsadviseurs naar de locatie om zo het beste beveiligingsplan op te stellen. Daarmee onderscheidt BouWatch zich en 

het is niet voor niets dat we met veel opdrachtgevers inmiddels een langdurige relatie hebben. Met minimale inspanning, maximaal beveiligd!

Meer weten over tijdelijke beveiliging, toegangscontrole, veiligheid of compliance? www.bouwatch.nl