Bouwplaatsbeveiliging tijdens de (kerst)vakantie

165

Vakantieperiodes, en dus ook binnenkort de kerstvakantie, vormen traditioneel een verhoogd risico op inbraken en diefstallen op bouwterreinen en bouwplaatsen. De werken liggen vaak enkele dagen tot weken stil en de afwezigheid van werknemers brengt mensen met minder goede bedoelingen op ideeën. Ze denken vrij hun gang te kunnen gaan en ongezien met waardevolle spullen het terrein te verlaten. Het brengt voor u als ondernemer telkens weer zorgen en spanning met zich mee als er een vakantie in zicht is. Gelukkig zijn er heel wat maatregelen die u kunt nemen om een inbraak of diefstal te verhinderen of toch het risico erop aanzienlijk te beperken.

Hekwerk
Een stevig en professioneel hekwerk rond uw bouwplaats is al een eerste stap in het ontmoedigen van inbrekers en vandalen. Hierdoor kunnen ze namelijk niet zomaar uw terrein oplopen en hebben ze gereedschap nodig, wat het idee al een heel stuk minder aantrekkelijk maakt. Hekwerk met gekeurde sloten vormt een eerste stap in een goede toegangsbeveiliging. Zorg naast het hekwerk ook steeds voor voldoende aanwezigheid, inbrekers zijn hier snel door afgeschrikt omdat het de kans op betrapping vergroot.

Surveillance
Beveiligingsfirma’s kennen als geen ander de risico’s die verlaten bouwplaatsen met zich meebrengen. Door surveillance die uitgevoerd wordt door een ervaren beveiliger, verzekert u zich ervan dat uw terrein op geregelde tijdstippen gedurende de dag en de nacht volledig nagezien wordt op onregelmatigheden of de aanwezigheid van onbevoegden.

Camerabeveiliging
Als u kiest voor camerabeveiliging kiest u ervoor om steeds een duidelijk en volledig beeld te hebben van wat er zich afspeelt op uw bouwterrein of bouwplaats. Door camera’s doordacht te laten plaatsen, is het perfect mogelijk om het volledig terrein te zien van op afstand op uw smartphone of laptop. Als u zich aansluit bij een meldkamer, houden zij voor u de beelden in het oog en verwittigen zij de politiediensten of de beveiliger bij verdachte omstandigheden.

Een inbraak of vandalisme op uw bouwterrein zorgt al snel voor heel wat hinder. Materieel en financieel loopt u verliezen en het risico dat de werken vertraging oplopen is reëel. Een goede bouwplaatsbeveiliging, zeker tijdens de vakanties, is daarom geen overbodge luxe. Het stelt u in staat uw terrein met een gerust hart achter te laten en het stelt inbrekers voor onvoorziene hindernissen die het hen moeilijk en tijdrovend maken. Vraagt u zeker ook na bij uw verzekering of u aanspraak maakt op een vermindering van de te betalen premie omwille van de maatregelen die u zelf nam ter beveiliging van uw terrein en materiaal.