Soms is er weinig budget voor een verbouwing omdat een klant niet genoeg budget beschikbaar heeft. Alhoewel dat natuurlijk ontzettend zuur is zijn er wel een aantal stappen die budgetproof ondernomen kunnen worden. Benieuwd hoe je mee kan denken met een klant bij het budget opknappen van een ruimte in huis? Lees dan snel verder!

Een minimalistische insteek
Als je voor een minimalistische look gaat met veel wit ben je vaak al goedkoper uit dan als je voor de duurste materialen en veel kleur gaat. Door je klant aan te raden om de verbouwing simpel te houden maar uit te pakken met decoraties en vintages accessoires bespaar je heel wat kosten! Denk bijvoorbeeld aan een prachtige gekleurde bank in een minimalistische ruimte.

Ga voor de industriële look
De industriële look gaat al enige tijd mee: betonnen muren, rauwe vloeren met beschadigingen en afgebrokkelde wanden. Al klinkt dit als een bij elkaar geraapt zooitje is dit een look waar mensen heel veel voor betalen. De industriële look kan ook veel kosten schelen in een verbouwing. Denk bijvoorbeeld aan de vloer half verven of het behang van de muren aftrekken. Door de ruimte juist warm aan te kleden met vloerkleden of mooie gordijnen ziet de ruimte er warmer uit.

Welke klussen kun je zelf doen?
Praat met de klant over welke klussen zij zelf kunnen doen om flink wat kosten te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het slopen van de ruimte. Door mee te denken met de klant en ook daarop kosten te besparen heb jij weer meer ruimte om kwaliteit te leveren.

Alternatieve materialen
Wil de klant graag een houten vloer? Die kan natuurlijk best wel duur zijn. Lees je daarom in over de alternatieven van bepaalde dure materialen. Daarnaast zijn er ook vaak resthout partijen waar je vloeren kan kopen die over zijn na het inkopen van een nieuwe collectie.

Recycle
Hergebruik meubels door ze een nieuw likje verf te geven of op te schuren. Heeft je klant geen geld voor een heel nieuw interieur? Biedt ze dan aan om wat meubels op te knappen. Denk aan een andere kleur of nieuwe handgrepen.

Vintage
Het is helemaal in: de vintage meubels. Maar los van dat het helemaal hip is scheelt het ook enorm veel geld. Denk bijvoorbeeld aan mooie vintage tegels voor op de vloer of sfeervolle verlichting naast de spiegel. De oude look maakt het huis een stuk gezelliger en het is ook nog eens leuk dat er vaak een verhaal achter de items zit.