CAD-data van HECO-schroeven beschikbaar voor BIM-modellen

566
bim-model-heco-schrauben-bouwmagazine

CAD-data bruikbaar voor BIM-oplossingen van Revit, Archicad, Allplan, Sketchup en Tekla
De hout- en betonschroeven van HECO zijn opgenomen in een CAD-database voor BIM-modellen. Dat maakt de bouwplanning en het BIM-proces voor gebruikers van HECO-schroeven betrouwbaarder en efficiënter.

BIM vereenvoudigt de planning van een bouwproject en maakt een kostenefficiënt en transparant proces mogelijk. HECO-Schrauben levert daaraan nu ook haar bijdrage door alle partijen die betrokken zijn bij een bouwproject toegang te geven tot CAD-data, die BIM-compatibel zijn. In de nieuwe HECO CAD-database voor BIM kunnen ingenieurs, planners en architecten altijd de meest actuele schroefeigenschappen opvragen; van de aandrijving tot de schroefdraad, van de vorm van de kop tot de gebruikte metaalsoorten. Nadat de gebruiker de juiste schroef heeft geselecteerd, kan hij het desbetreffende CAD-model in 2D- of 3D downloaden en dit vervolgens met behulp van een plug-in importeren in BIM-oplossingen zoals Revit, Archicad, Allplan, Sketchup en Tekla. De CAD-database van HECO voor BIM is beschikbaar in het Nederlands, Duits, Frans en Engels en toegankelijk via https://heco-schrauben.partcommunity.com/

 

Bim modellen-HECO_BIM-CAD
De CAD-data van alle HECO-schroeven kunnen worden geïntegreerd in BIM-planningsprocessen

Planningsproces
De CAD-data van de HECO-schroeven zijn beschikbaar op twee verschillende detailniveaus (LOD’s); schroeven kunnen in het BIM-model weergegeven worden met een gedetailleerde weergave van de kop, de punt en de lengte van de schroefdraad, ofwel in de basisgeometrie. De 3D-tekeningen kunnen worden geëxporteerd als CAD-model of als PDF. Als er meerdere schroeven geschikt zijn voor een project, dan kunnen deze met één muisklik eenvoudig met elkaar vergeleken worden. “Met onze CAD-database voor BIM dragen we bij aan een vlotte gegevensuitwisseling tussen alle personen die bij de planning betrokken zijn; optimaliseren we de efficiency en verbeteren we de uitvoering van het bouwproject”, legt Paul Rann-Buschbacher, E-Service Manager bij HECO-Schrauben, uit.

De data van de HECO-schroeven zijn ook te vinden in BIMcatalogs, het 3D-BIM-CAD-portaal van softwarefabrikant CADENAS, en in de gelijknamige app. Op deze manier kunnen de data ook direct op de bouwplaats worden opgevraagd.

Meer informatie over schroeven en bevestigingstechnieken en over HECO-Schrauben is te vinden op www.heco-schrauben.nl

Bim modellen-HECO_BIM-CAD-Portal_Auswahl_Betonschrauben
In de CAD-database staan zowel de hout- als betonschroeven.

 

Lees alle berichten van Heco Schrauben op de bedrijfspagina