De schaarste op de houtmarkt en de uitlopende levertijden van bepaalde producten uit het assortiment van Carpentier hebben geleid tot de ontwikkeling van passende duurzame alternatieven van hoge esthetische kwaliteit. De houtsoorten en profielen van Carpentier lenen zich voor zowel het buiten- als binnenwerk (dus ook plafond- en wandbekleding).

Gevelbekleding in Accoya en thermisch bamboe
Om de kwalitatieve service te blijven garanderen zet Carpentier zich vooral in op Accoya en thermische bamboe, twee ecologische houtsoorten met een hoge duurzaamheid en stabiliteit die Carpentier al enige tijd aanbiedt voor terrassen. Deze houtsoorten lenen zich perfect voor buitentoepassingen en zijn dus ook geschikt voor gevelbekleding. Enkele bestaande profielen zijn ontwikkeld in deze snel leverbare houtsoorten. 

Topcoat naaldhout gevelbekleding
Een nieuwkomer in het gamma van Carpentier is de Topcoat naaldhout gevelbekleding in Smokey Black. Dit is een prachtig alternatief voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke gevelbekleding met zwarte afwerking. De doorschijnende coating garandeert een langdurig en mooi resultaat en is uitermate bestand tegen afschilferen, afbladderen en verbleken. Deze esthetische houten gevelbekleding is op aanvraag ook in andere natuurlijke tinten verkrijgbaar.

Plafond- en wandbekleding
De slimme systemen van Carpentier worden voornamelijk gebruikt voor houten gevelbekleding, terrassen, poorten en omheiningen. Dankzij hun naadloze design zijn ze ook zeer geschikt voor binnen toepassingen, met name voor wandbekleding en plafondbekleding in woningen, houten bijgebouwen, kantoren of openbare gebouwen. 

Voor de afwerking van houten plafond- en wandbekleding, houten gevelbekleding, bijgebouw, poort of omheining kan er worden geopteerd voor voorvergrijsd essen, gebrand hout, een transparante of dekkende kleurbehandeling met beits of olie. Ook geborsteld hout behoort tot de mogelijkheden.

In combinatie met stabiel thermohout leent het unieke Grad-bevestigingssysteem zich binnenshuis perfect voor het bekleden van wanden en plafonds. Het plaatsingsgemak en de onzichtbare montage van de QuickClip® profielen van Carpentier zorgen voor een snel en naadloos resultaat. Het bevestigingssysteem zorgt niet alleen voor een naadloos resultaat, maar ook voor besparing op dure plaatsingskosten. Bovendien is dit systeem circulair. Een bijkomend voordeel is het geluiddempende effect, dat akoestisch geoptimaliseerd kan worden. 

Verder zijn er prachtige realisaties mogelijk met andere houtsoorten zoals eiken en barnwood. Er zijn grote variaties aan afwerkingen mogelijk op het hout voor binnentoepassingen, zoals borstelen, branden, kleuren etc.

Bekijk voor meer informatie: www.carpentier.be