Chillen in je mancave

89

Je lekker kunnen terugtrekken met je kameraden gaat natuurlijk het beste in een mancave! De mancave, ook wel ‘mannenhol’ genoemd, is een plek afzonderlijk in, aan, bij of onder je huis waar je een speciale plek maakt voor je vrienden of familie. Vul je ruimte met prachtig tuinmeubilair van Kees Smit Tuinmeubelen en het genieten kan beginnen. 

Maar, welke ruimte is hiervoor het meest geschikt? Zit er een ruime kelder onder je woning, heb je een grote zolder, fijne aanbouw, overkapping of een aparte blokhut in de tuin?
Deze ruimte kun je prima gebruiken voor een mancave! Kies een tof thema dat je wil laten terugkomen in de ruimte. Voetbal, formule 1 of games en decoreer je plek hiermee.

Verzamel de leukste wedstrijdshirts, posters of het tenue van je favoriete elftal. Het clubicoon verdient natuurlijk ook een ereplekje aan de muur! 

Voor het inrichten plaats je een toffe barset of tuinset waar je lekker aan kunt zitten. Serveer een lekkere frituurhap op tafel tijdens een wedstrijd en het genieten kan beginnen.

Hoog zitten voor een borrel is natuurlijk ook leuk! Een barset misstaat daarom zeker niet in een goede mancave.

Mocht je nou denken: ‘Goh, dat lijkt me leuk, maar de kosten lopen voor mezelf wel heel hoog op?’ Dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om samen met vrienden of familie de mancave aan te leggen. Zo verdeel je de kosten en kun je gezamenlijk gebruik maken van deze fijne plek. Maak hier natuurlijk wel goede afspraken over!

Vaak zie je in een mancave ook een bar. Is er een vaste barman in je groep? Dan staat deze vaak de drankjes te serveren. De bar is ook een uitstekende plek om lekker aan te hangen en tegelijkertijd een spannende wedstrijd te kijken. Een goede biertap mag hierin niet ontbreken.

Wellicht spreek je met vrienden een multi-use plek aan. Zo kan je mancave zowel een kroeg als een kleine sportschool zijn. Scherm de delen van elkaar af zodat dit gescheiden van elkaar blijft. Zo kun je overdag flink bezig met trainen en tap je s avonds een lekker biertje.

Een fijne hangplek mag daarom ook niet ontbreken in de cave. Een grote loungeset is daarom perfect om in bij te komen. Vergeet vooral de voetenbank niet! Bij een (half) open mancave mag een mooie barbecue natuurlijk ook niet ontbreken.

Maar, waarom bestaat de mancave eigenlijk? Het komt voort uit het samenzijn met vrienden. Niet iedere man of vrouw zit erop te wachten dat de partner elk weekend de huiskamer in beslag neemt met vrienden. Daarom is deze aparte plek prettig. Zo kun je lekker onbelemmerd praten over de dag.

Klaar voor je mancave?