Compacte stofzuigers op accu

71

Vanaf september 2022 breidt Festool zijn 18 volt accu-assortiment verder uit met maar liefst vijf nieuwe compacte accu-stofzuigers: de CTC SYS (L/M klasse), de CTC MINI (L klasse) en de CTC MIDI (L/M klasse).
De accu-stofzuigers maken het systeem van Festool nog mobieler, onafhankelijker en stofvrij.

De compacte accustofzuigers  zijn perfect afgestemd op alle accumachines van Festool. De Festool-accumachines kunnen door de innovatieve Bluetooth® autostart of de praktische afstandsbediening gekoppeld worden. Met beide schakelt de stofzuiger zich automatisch in. Wanneer je de accumachine start, gaat ook de accustofzuiger automatisch aan. De accustofzuigers schitteren met zeer hoge zuigkracht dankzij de 36 volt-turbine met 2 x 18v-accu’s. Daarmee doen zij niet onder voor de kabelvarianten. 

De compacte accustofzuigers zijn het best geschikt voor mobiele zaag-, schuur- of boortoepassingen. 

Afhankelijk van de toepassing kan de afzuigcapaciteit in drie standen worden geregeld. Alle stofzuigers zijn van de gladde, elastische afzuigslang voorzien. Deze is extreem robuust en uiterst flexibel te bedienen en glijdt soepel over elke rand. De afzuigslangen van de CTC MINI en MIDI beschikken over een conische geometrie voor een verhoogde afzuigcapaciteit.

Ook heeft Festool de compacte accustofzuigers CTC MINI en MIDI uitgerust met een handmatige filterreiniging. Zo kan eenvoudig de afzuigcapaciteit hersteld worden in geval van een volgelopen filter of filterzak. Dit verhoogt de maximaal vulcapaciteit van de filterzak aanzienlijk. 

In combinatie met vier accu’s en het nieuwe sneloplader TCL 6 DUO kan in de meeste accu-toepassingen zonder onderbreking worden gewerkt. In de nieuwe energiesets is alles handig verpakt en snel opgeladen: accu’s, sneloplader in de Systainer3. Zij zijn de ideale aanvulling op de accu-stofzuigers en de eveneens nieuwe en vanaf september verkrijgbare accu-afkortzaag KSC 60. De energiesets zijn er voor elke toepassing en zijn vanzelfsprekend compatibel met het Festool 18 volt-assortiment.