Het hebben van een gazon is niet alleen een praktisch, maar ook een essentieel onderdeel van de tuin. Zo zorgt een gazon voor meer leefruimte en speelt een gazon een grote rol in de sfeer en uitstraling van de tuin. Om deze reden is het belangrijk om genoeg aandacht aan het gazon te besteden. Is jouw gazon toe aan vervanging? En heb je geen idee hoe je dit voor elkaar kunt krijgen? In dit artikel zullen wij je vertellen hoe je dit kunt doen. Lees snel verder!

Een prachtig gazon
Ziet het gras in de tuin er niet mooi uit? Of wil je het gazon volledig vervangen? Dan is er een mogelijkheid om dit binnen een handomdraai te doen, namelijk met graszoden. Graszoden zijn grasmatten die op een speciale manier geoogst en geteeld zijn. Daarnaast worden ze dagelijks onderhouden om ervoor te zorgen dat de graszoden van perfecte kwaliteit zijn. Ook worden de graszoden bij het aanschaffen elke dag vers gesneden. Met graszoden kun je binnen de kortste keren een nieuw gazon hebben. Zo kun je binnen twee weken zonder problemen van een nieuw gazon genieten. Het fijne aan graszoden is dat je het zelf kunt aanleggen. Heb je hier zelf geen tijd voor? Of vind je het fijn om hier hulp bij te krijgen? Dan kun je altijd de hulp van een hovenier inschakelen.

Afwerken van het gazon
Wanneer het gazon gelegd is, kun je het afmaken door de randen af te werken. Zo kun je de randen van het gazon perfect recht krijgen met een kantenmaaier. Ben je er tevreden mee? Dan kun je het gazon zo laten. Echter, kun je ook een stapje verder gaan door voor borderranden van cortenstaal te kiezen. Borderranden van cortenstaal zijn tegenwoordig zeer geliefd in de tuin. Met deze borderranden kun je een mooie subtiele omlijning creëren rond het gazon. Deze borderranden hebben een roestbruine kleur en passen dus binnen elke tuin. Uiteraard kunnen deze borderranden ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Naast het gazon past het goed bij de randen van het terras, vijvers en ook voor bestrating. Uiteraard zijn deze randen in verschillende formaten verkrijgbaar, zodat er voor een ieder wat wils is.

In het kort, een gazon speelt een belangrijke rol in de look van de tuin en daarnaast kan het ook voor praktische zaken gebruikt worden. Is de tuin toe aan een nieuw gazon? Dan kun je dit snel vervangen met graszoden. Nadat het gazon gelegd is, kun je het afwerken met borderranden van cortenstaal.