De LEWIS Steelframe Concrete Floor (SCF) is een gepatenteerd vrijdragend vloersysteem.

Het vloersysteem bestaat uit geprefabriceerde elementen die bestaan uit een gesloten stalen frame van koudgevormde C-profielen die zijn ingestort in een gewapende betonschil. Deze betonschil is tevens direct de plafondplaat van het vloersysteem.

Het staalframe is voorzien van ronde gaten, zodat leidingen en installaties eenvoudig in de vloer kunnen worden opgenomen. Op het stalen frame wordt een LEWIS topvloer aangebracht. Afhankelijk van de gewenste flexibiliteit van het vloersysteem worden in de topvloer uitneembare vloerzones aangebracht. Met de LEWIS Steelframe Concrete Floor zijn overspanningen tot ca. 15 meter realiseerbaar. Naast de toepassing als verdiepingsvloer is het vloersysteem ook toepasbaar als geïsoleerde begane grondvloer.

Topvloer

Als topvloer op de vloerelementen wordt gebruikt gemaakt van een LEWIS vloer. Deze topvloer garandeert een hoge vloerbelasting (ook puntlasten!) en geeft het comfort van een massieve betonvloer. De LEWIS topvloer wordt voorzien van een cement- of gipsgebonden gietvloer. Voor een optimaal binnenklimaat in het gebouw kan in de LEWIS topvloer vloerverwarming worden geïntegreerd . Afhankelijk van het gebruiksdoel van een gebouw kan ook worden gekozen voor een volledig droge topvloer afwerking op de vloerelementen. Deze topvloer van bijvoorbeeld worden gemaakt van cementgebonden plaatmateriaal. Een droge topvloer kan een keuze zijn indien volledige droogbouw gewenst. Ook is een droge topvloer de oplossing wanneer binnen een korte exploitatieperiode 100% flexibiliteit van het gebouw noodzakelijk is in verband met functiewijziging of demontage.

Lichte vloerconstructie

Door het lage gewicht van de LEWIS Steelframe Concrete Floor kan bij nieuwbouw projecten bespaart worden op de fundering. Het lage gewicht maakt het vloersysteem ook zeer goed toepasbaar bij het bouwen op bestaande funderingen.

Kenmerkende eigenschappen:

  • Slanke vloerconstructie
  • Grote vrije overspanningen
  • Stempelvrij bouwen
  • Laag eigen gewicht
  • Flexibiliteit met leidingen en installatiewerk
  • Vlak en strak betonnen plafond
  • Toepasbaar i.c.m. vele bouwsystemen