Of je nu op kantoor zit of thuis, iedereen wil er warmpjes bijzitten. Letterlijk, wel te verstaan. Het moet behaaglijk zijn, zowel in je woning als op de werkvloer. Want alleen dan kun je jezelf goed voelen en als je jezelf goed voelt, presteer je beter. Het is dus zaak om voldoende aandacht te besteden aan de warmtehuishouding en waar nodig te isoleren. Dit zijn de meest effectieve isolatietechnieken die ervoor zorgen dat je het warmteverlies tot een minimum beperkt.

Dakisolatie met stip op nummer 1
Verreweg de meeste warmte verlies je via het dak van je woning of bedrijfspand. Ga maar na: warme lucht stijgt omhoog en dus verzamelt zich de warmte vooral bij het dak. Als het dak niet goed is geïsoleerd, verlies je die warmte daar dus snel. Dakisolatie is daarom de meest effectieve vorm van isolatie. Met een relatief lage investering kun je een hoog rendement bereiken. Het is wel belangrijk dat je goed op de hoogte bent van hoe het dak in elkaar zit. Er moet namelijk rekening gehouden worden met het feit dat eventueel aanwezig vocht altijd goed weg kan. Als dat namelijk niet het geval is, gaat het houtwerk rotten.

banner_xentro_Gevels en isolatiejpg

Muurisolatie en radiatorfolie
Het isoleren van de spouwmuur is een effectieve methode om te voorkomen dat warmte via de muren verdwijnt. In de spouwmuur wordt dan isolerend materiaal gespoten. Maar je kunt er zelf ook voor zorgen dat de warmte in huis of kantoor de muren niet direct bereikt. Dat doe je door achter de radiatoren een weerkaatsende folie te plaatsen. Deze zogenoemde radiatorfolie zorgt ervoor dat de warmte juist de ruimte in wordt gestuurd, in plaats van te worden afgegeven aan de muren.

Andere opties
Naast deze twee belangrijke vormen van isolatie zijn er nog andere opties, zoals:

  • Dubbel glas
  • Vloerisolatie
  • Isolatie van de kruipruimte

Ze hebben allemaal tot doel de stookkosten te beperken. In een goed geïsoleerde ruimte is het comfortabel warm terwijl de verwarming een graadje lager staat. Bovendien zijn er natuurlijk ook andere manieren om jezelf warm te houden. Met wat plaids in huis zorg je ervoor dat je het zelf lekker warm hebt als je bijvoorbeeld televisie kijkt of een boek leest. Bovendien heb je dan meteen een nieuwe draai gegeven aan je interieur. Plaids zijn in alle kleuren van de regenboog te bestellen, om goed te combineren.