sma-bouw-zonnestraal-installatie-bouwmagazine

De Sunny Tripower CORE1 (STP 50-41) omvormer van SMA krijgt er twee nieuwe geïntegreerde functionaliteiten bij. Twee extra troeven die perfect aansluiten bij de eigenschappen die deze veelzijdige omvormer tot dé referentie hebben gemaakt voor gedecentraliseerde dak- en grondgebonden zonnestroomprojecten. 

 SMA heeft recent een nieuwe versie van de Sunny Tripower CORE1 op de markt gebracht. Deze compacte omvormer met uniek vrijstaand ontwerp liet al heel wat eigenaren zowat 60% op de installatie besparen. Geen montagerack nodig, hij is gemaakt om op het dak te staan! Een externe overspanningsbeveiliging voor bescherming tegen directe blikseminslag zit er ook al in. 6 MPP trackers bieden extra flexibiliteit en maken hem geschikt voor het ontwerp van elke commerciële installatie, van klein tot groot.

Nieuw zijn de geïntegreerde IV-curve diagnose en de AFCI  vlamboogdetectie. Samen met SMA ShadeFix, dat de opbrengst van de installatie optimaliseert bij schaduwvorming, en SMA Smart Connected, de automatische monitoring door SMA, maken ze van de Sunny Tripower CORE1 een complete en hoogtechnologische omvormer.

40 jaar innovatie en kwaliteit
“Deze innovatie past in de strategie van SMA. Al 40 jaar staat het bedrijf aan de top met kwaliteitsproducten, ontworpen om te voldoen aan de noden van eigenaars en installateurs van zowel residentiële als commerciële installaties en projecten op grote schaal. We zetten daarbij in op hardware, software, training, cybersecurity en advies.” zegt Sales Director, Frenk Eillebrecht.

2 nieuwe functionaliteiten voor nog meer veiligheid en betrouwbaarheid
“Automatische vlamboogdetectie of AFCI zorgt ervoor dat bij detectie van een vlamboog, de installatieverantwoordelijke meteen op de hoogte is voor verdere actie. Dankzij de hoogwaardige componentkeuze zijn de DC-stromen van onze omvormers zeer zuiver en behoren valse activaties tot het verleden”. legt Application Engineer, Philippe Hoylaerts, uit. “IV-curve diagnose laat toe om de IV-curve te scannen en zo eventuele afwijkingen in het paneelveld te identificeren. Deze curve staat immers voor de verhouding tussen stroom en spanning aan de DC-zijde. De nieuwe krachtige tool geeft de onderhoudsverantwoordelijke de mogelijkheid om de gezondheid van de zonnestroominstallatie na te gaan gedurende de hele levensduur van de installatie en hierover aan de klant te rapporteren.” voegt Philippe toe.

Eén systeem, alles van één betrouwbare leverancier
SMA Benelux biedt totaaloplossingen voor productie, opslag en beheer van kleine en grote zonnestroominstallaties. Eén leverancier, dat voorkomt discussie over verantwoordelijkheid bij een probleem. De systemen van SMA zijn modulair opgebouwd en laten zich makkelijk aanpassen aan de behoeften van de klant. Het uitgebreide portfolio omvat kwaliteitsproducten geschikt voor elke installatie, al 40 jaar lang.sma-bouw-zonnestraal-installatie-bouwmagazine

T +32 15 28 67 39
E info@SMA-Benelux.com
www.SMA-Benelux.com