De sterkste in zijn klasse: de nieuwe 18 Volt accu-slagmoersleutel van Metabo

587
  • Extreem krachtig voor verschillende schroefwerkzaamheden
  • Automatic-Power-Shift: ondersteuning bij het los- en vastdraaien van moeren en bouten
  • 12 toerental- en koppelmomenten voor maximale flexibiliteit 

Een krachtpatser en allrounder in één – zo kan men de nieuwe 18 Volt accu-slagmoersleutel van Metabo het beste beschrijven. De SSW 18 LTX 800 BL met ½“-spindel overtuigt met een enorme kracht en is geschikt voor de meest uiteenlopende schroefwerkzaamheden. Hij heeft een koppel tot 800 Nm bij het vastdraaien en tot wel 1.200 Nm bij het losdraaien van bouten. Daarmee is de nieuwe slagmoersleutel van Metabo de sterkste in zijn klasse.

Los- en vastdraaien in een handomdraai klaar
De nieuwe accu-slagmoersleutel heeft een borstelloze motor, die voor optimale efficiëntie bij alle toepassingen zorgt. „De machine wordt overal gebruikt, waar metrische bouten en moeren zijn – in de industrie, bij onderhoudswerkzaamheden van bedrijfswagens tot in de houtbouw“, vertelt Felix Kaiser, productmanager bij Metabo. Als de APS-modus (Automatic Power Shift) wordt geactiveerd, vermindert het toerental, zodra de bout of moer los komt – en beperkt zo het risico dat ze eruit vallen en de gebruiker verwonden of iets beschadigen. De APS-modus werkt ook bij het vastdraaien van bouten of moeren: hierbij stopt de machine automatisch, zodra de slagmoersleutel in de slagmodus schakelt. Zo kunnen bouten niet te vast worden aangedraaid. „De functie is bijvoorbeeld heel geschikt in de garage voor het verwisselen van vrachtwagenbanden. Als de gebruiker het wiel na het verwisselen weer aanbrengt, dan draai hij de bouten gewoon met de APS-modus vast – zodra de slagschroevendraaier in de slagmodus gaat, wordt de machine uitgeschakeld om de bouten niet te vast te draaien“, vertelt Kaiser.

Veelzijdig toepasbaar
Voor maximale flexibiliteit zorgen de twaalf toerental- en koppelstanden. Afhankelijk van de betreffende taak kiezen gebruikers de passende instelling. De accu-slagschroevendraaier is onderdeel van het 18 Volt systeem van Metabo en is een uitbreiding van het fabrikanten overkoepelend accu-systeem CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS kunnen op dit moment ca. 300 machines van 30 verschillende fabrikanten naar believen met één accu compatibel en willekeurig met elkaar gecombineerd worden.

Technische gegevens

  SSW 18 LTX 800 BL
Accu-spanning 18 V
Accu-capaciteit 2 x 5.5 Ah LiHD
Max. koppel 800 Nm
Max. losdraaikoppel 1.200 Nm
Max. aantal slagen 3.300 min
Max. boutmaat M24
Max. nullasttoerental 0 – 2.575 t/min
Gewicht zonder/met accu-pack 1,95/2,9 kg

 

De SSW 18 LTX 800 BL met ½“-spindel is de sterkste in zijn klasse. Hij overtuigt met een enorme kracht en is geschikt voor de meest uiteenlopende schroefwerkzaamheden – hij levert een koppel tot 800 Nm bij het vastdraaien en tot wel 1.200 Nm  bij het losdraaien van bouten.

De nieuwe accu-slagmoersleutel heeft een borstelloze motor, die voor optimale efficiëntie bij alle toepassingen zorgt. De allrounder wordt overal ingezet, waar metrische bouten en moeren zijn – bijvoorbeeld in de industrie.

De SSW 18 LTX 800 BL beschikt over de APS-modus (Automatic Power Shift). Als deze wordt geactiveerd, vermindert het toerental zodra de bout of moer los komt – en beperkt zo het risico dat ze eruit vallen en de gebruiker verwonden of iets beschadigen. De APS-modus werkt ook bij het vastdraaien van bouten of moeren.

Over Metabo
Metabowerke GmbH in Nürtingen is een traditionele fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers op het gebied van metaal en industrie, evenals de bouw en renovatie. Metabo staat voor krachtig accu-gereedschap en is met haar LiHD-technologie de toonaangevende aanbieder in het accu-segment. Zo heeft Metabo haar visie met betrekking tot een snoerloze bouwplaats inmiddels gerealiseerd. De LiHD-technologie vormt bovendien de basis voor het accu-systeem CAS (Cordless Alliance System), dat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende, branchespecifieke fabrikanten bestaat. Onder de merknaam Metabo wordt een volledig assortiment machines en toebehoren voor alle gangbare toepassingen, maar ook specifieke producten en systeemoplossingen voor speciale toepassingen aangeboden. Het programma van Metabo bestaat uit een omvangrijk assortiment accu-machines, naast machines met snoer en persluchtgereedschap. Metabo werd in 1924 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf, dat behalve op de locatie Nürtingen ook in het Chinese Shanghai produceert. 25 verkooporganisaties en meer dan 100 importeurs zorgen voor de internationale vertegenwoordiging. Wereldwijd werken er ca. 2.000 mensen voor Metabo. Ze hebben in het boekjaar 2020/2021  een omzet van 594 miljoen euro gerealiseerd. Meer over Metabo en haar producten vindt u op www.metabo.com.

Over CAS
Het Cordless Alliance System (CAS) is een door Metabo, fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen geïnitieerd, merken overkoepelende accu-alliantie. CAS ging in de zomer van 2018 met 9 fabrikanten van elektrisch gereedschap en machines uit diverse segmenten van start. Op dit moment maken de bedrijven Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried/edding, Birchmeier, fischer, Prebena, Cembre, Pressfit, Jöst abrasives, Gesipa, Trumpf, Monti, Baier, Scangrip, Cemo, ITH Schraubtechnik, Spewe, Lamello, Promotech, Rico, Virax, Engelbert Strauss, HellermannTyton, Jepson Power, Holmatro, Rubi en Lievers Holland partner van CAS. Binnen dit in de branche unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-merken voor 100% uitwisselbaar en kunnen willekeurig met elkaar gecombineerd worden. Op basis van de krachtige Metabo LiHD-accu-technologie verzamelt CAS de meest uiteenlopende bedrijven onder één dak en biedt professionele gebruikers zo de vrijheid, ook ver van een stopcontact met standaard- en speciale producten van verschillende fabrikanten mobiel en flexibel te werken. Meer over CAS leest u op www.cordless-alliance-system.com/nl.