De veelzijdigheid van betonblokken en wat ermee te doen deze zomer

230

De veelzijdigheid van betonblokken en wat ermee te doen deze zomer
Betonblokken zijn een goede keuze voor doe-het-zelf projecten omdat ze betaalbaar zijn en een verscheidenheid aan toepassingen hebben. Ze zijn stevig, veelzijdig, makkelijk te hanteren en relatief goedkoop. Als je van plan bent om deze zomer buiten of binnen doe-het-zelf klussen uit te voeren, is het de moeite waard om eens te kijken wat deze veelzijdige blokken voor jouw project kunnen doen. Hoe kun jij deze betonblokken gebruiken?

Betonblokken gebruiken voor projecten in de tuin
Betonblokken kunnen worden gebruikt om verhoogde bedden te maken die een rustiek tintje toevoegen aan uw landschapsarchitectuur. Ze kunnen ook worden gestapeld om muren rond planten en bloemen te maken, of in rijen worden geplaatst om een ondoordringbare grens te maken tegen ongewenste indringers (zoals konijnen). U kunt ze zelfs gebruiken als stapstenen door uw tuin, zodat u gemakkelijk van het ene bloemstuk naar het andere kunt gaan.

Betonblokken gebruiken voor projecten in huis
Betonblokken zijn geweldig voor het bouwen van meubels: aanrechtbladen, tafelbladen, boekenplanken en meer! Ze zijn ook ideaal voor het bouwen van opslagruimtes: maak er een binnen- of buitenkast van, of stapel ze verticaal op elkaar in de garage. Spullen opbergen in de garage? Met hun stevige muren en deuropeningen kunnen betonblokken ook een geweldige garagewerkplaats vormen voor de klusjesman in jouw gezin – denk maar aan alle mogelijkheden!

Enkele doe-het-zelf ideeën voor deze zomer
Er zijn tal van doe-het-zelf ideeën als je begint met het doen van wat onderzoek, maar hier zijn een paar leuke voorbeelden voor komende zomer:

  • Voor je tuin: maak een plantenbak met gaten voor kruiden en bloemen, of maak stapstenen voor je paden.
  • Voor je huis: maak een unieke schoorsteen of een boogingang, of maak de voordeur extra aantrekkelijk.
  • Om buiten te eten: maak een trellis of pergola om je tegen de zon te beschermen, of bouw een tafel met stoelen als je genoeg ruimte hebt.