Het overleeft een val van 21 meter hoogte, gaat 250.000 branduren mee, heeft een lichtuitstraling van 4000 Lumen en is energiezuinig. Dat is kort samengevat de WorkliteTM. Een uiterst robuuste bouwlamp die wel tegen een stootje kan.

Zonder goed licht kun je niet goed werken, laat staan veilig werken. Een bouwlamp die én goed helder licht geeft én eenvoudig verplaatsbaar is, helpt om prettig te kunnen werken. “Dat is echter niet het enige waar een bouwlamp aan moet voldoen,” aldus John Houbart namens. “Het moet ook letterlijk tegen een stootje kunnen en snel te installeren zijn. De WorkliteTM voldoet aan al deze wensen en eisen. Het is ontwikkeld en geproduceerd in Finland en de meest solide LED werklamp die verkrijgbaar is.”

Van grote hoogte
Wat maakt de WorkliteTM zo solide? Ten eerste is het bestand tegen schokken en trillen. Mocht de lamp onverhoopt vallen, dan kan het er tegen. Zelfs bij een val van zo’n 21 meter hoogte, blijft de lamp werken. Het filmpje op de website worklite.be bewijst dat. Je moet erg je best doen om deze werklamp stuk te krijgen. Het werk op een bouwplaats gaat altijd door. Ook als het regent of vriest. Op een bouwlocatie in een gebouw is het niet direct aan de orde, maar denk je aan buitenbouwlocaties, dan speelt het weer een belangrijke rol. Regen of vorst, de bouwlamp is dusdanig weersbestendig dat het ook op dit gebied tegen een stootje kan.
Altijd en overal goed licht
Voor werklocaties in gebouwen is het belangrijk om over stevige armaturen te beschikken. De gebruiksomstandigheden vormen immers een hele uitdaging. “De lamp is gemakkelijk te gebruiken en ook simpel te installeren. Iedere lamp heeft een eigen kabel en stekker. Eén lamp verlicht al een grote zone. Onderling kunnen ze gekoppeld worden waardoor je een keten van zo’n vijftig lampen kunt maken met slechts één stroomtoegang. De verlichting kan ook verplaatst worden zonder dat de lichtketen uitgeschakeld hoeft te worden. En machines kunnen geen stroom van de lichtketen afnemen.”

Minder energie
Voor bedrijven die graag duurzaam werken, is er ook goed nieuws. Er is onderzoek gedaan naar het verlichtingsgebruik op een bouwproject met 250 brandende lampen, waarbij zowel de WorkliteTM als traditionele verlichtingsoplossingen vergeleken zijn. Daaruit bleek dat de energiekosten tot één derde terug gebracht konden worden bij gebruik van de WorkliteTM “Gemiddeld bespaar je met deze werklamp ongeveer zeventig procent. Een aanzienlijke energiebesparing dus!”

Voltage
De bouwlamp voldoet uiteraard aan de daarvoor gestelde norm, de klasse 2 norm handgereedschap in Nederland (EN 60589-1 en EN 60598-2-22). Het is verkrijgbaar in zowel 230V als in 24V en 48V. Alle voltages zijn tevens verkrijgbaar als noodverlichting met batterij. Dat maakt het tevens geschikt voor alle installatie- en aanpassingswerken die verricht worden door een bouwvakker zonder dat een erkend elektricien nodig is. De WorkliteTM is in Nederland en België te huur bij de betere verhuurbedrijven. Via ebucon.be is de bouwlamp ook te koop.