Digitale technologieën worden krachtige instrumenten voor defensie

111

Militaire operaties brengen enorme risico’s met zich mee. Of het nu gaat om missies, interventies of verplaatsingen: in geval van gevaar is de betrouwbaarheid en effectiviteit van de digitale apparatuur cruciaal om in alle omstandigheden, in de lucht, te land en ter zee, de juiste actie te kunnen ondernemen. 

De ‘conventionele oorlog’ behoort tot het verleden. De integratie van technologie is alomtegenwoordig, innovaties banen zich in hoog tempo een weg naar de militaire wereld om te voldoen aan de ultieme behoefte van de soldaat: feilloze inzetbaarheid en betrouwbaarheid. Om defensietechnologieën een duwtje in de rug te geven, lanceerde Panasonic wereldwijd de Toughbook 40, een nieuwe rugged computer voor militaire partners.

Als je vrede wilt, bereid je dan voor op oorlog
De soldaat van de toekomst zal steeds meer intelligente instrumenten gebruiken om missies op afstand uit te voeren. Dankzij de innovaties zijn soldaten beter beschermd, zijn ze mobieler en communiceren ze gemakkelijker met de collega’s in hun eenheid. IT-apparatuur zoals slimme horloges, robots, gezondheidssensoren, slimme brillen, helmen met geïntegreerd vizier en nano-drones met volg- en observatiesystemen zullen soldaten helpen bij hun missies. In combinatie met de juiste, betrouwbare hardware versterkt dit scala aan vernieuwende toepassingen elk leger aanzienlijk.

Toughbook 40, het multitalent voor soldaten
Bescherming, observatie, mobiliteit, autonomie en communicatie zijn de sleutelwoorden voor de militaire uitrusting van de toekomst. De Toughbook 40 maakt die eisen mogelijk en brengt robuustheid en (cyber)veiligheid naar de meest veeleisende en onvoorspelbare omgevingen. Soldaten voeren doorgaans meerdere taken tegelijk uit: het besturen van drones voor een spionagemissie en het lokaliseren van de vijand, het op afstand aansturen van een controlecentrum of het bedienen van robots om mijnen onschadelijk te maken. De Toughbook 40 is dan ook ontworpen voor gebruik in de meest veelzijdige en extreme omstandigheden en voldoet aan beveiligings- en communicatie-eisen op militair niveau.

Ingenieurs van BAE Systems werken nu al met de Toughbook 40 om sneller, slimmer en ergonomischer onderhoud te plegen aan hun Typhoon-gevechtsvliegtuigen. “Wij zoeken altijd naar nieuwe technologieën om in onze systemen te integreren en deze zo te verbeteren. Dit project maakt deel uit van een programma om de slagkracht van onze Typhoon-gevechtsvliegtuigen te optimaliseren,” zegt Shaun Waddington, Chief Engineer bij BAE Systems. “Door het gebruik van de ultramoderne tablettechnologie van Panasonic bieden we Typhoon-gevechtsvliegtuigen over de hele wereld een enorm voordeel, en besparen we zowel tijd als geld bij het onderhoud ervan.”

Voor meer informatie: www.toughbook.nl