Dun beton voor onderdak, water en brood

311
beton-circulair-bouwen-bouwmagazine-2

Glasvezel corrodeert niet en heeft maar een beperkte betondekking nodig. Dat maakt het mogelijk om zeer dun te produceren. Minder beton betekent minder CO2 (bij de productie en transport), een lage MKI en een kleinere footprint.

Fydro produceert glasvezelbeton in plaatvorm. De gewenste sterkte van het betonproduct bepaalt in welke vorm en hoeveelheid de vezels wordt toegevoegd: losse vezels, draad of weefsel. Dun en sterk beton maakt heel bijzondere toepassingen mogelijk.

Onderdak: beeldbepalend en duurzaamfydro-beton-bouw-bouwmagazine
Onder de merknaam DinamicCCC worden grootformaat vlakke gevelplaten gemaakt. Het materiaal is volledig mineraal, demontabel, herbruikbaar en recyclebaar. De losmaakbaarheid is daarbij de meest wezenlijke voorwaarde voor circulariteit.

In wisselwerking met architecten worden per project de kleur en het oppervlak gespecificeerd.

Samen met aannemers worden de fantastische gevels gerealiseerd. Opleveren zonder meerwerk is altijd het uitgangspunt.

Water: effectief en duurzaam
Filamat betonbeschoeiing (ook wel GVC genoemd) wordt al jaren gebruikt als oeverbescherming. Het is sterk, loogt niet uit, is ongevoelig voor vorst, vocht en hitte en gaat zeer lang mee.

Deze materiaaleigenschappen maken duurzaamheid mogelijk tegen lage kosten.

Reken maar uit: minder hout, minder palen, lange gebruiksduur en geen geotextiel nodig. En zelfs na de gebruiksperiode volledig te recyclen.

Brood: containers vol naar Azië
Fydro Baking Stones worden gebruikt als bakplaat voor bakkerij-ovens. In de afgelopen jaren heeft Fydro zich ontwikkeld tot expert en geniet breed aanzien in deze niche markt. Fabrikanten uit de hele wereld weten Fydro te vinden. De hittebestendigheid, de zeer goede warmteopslag en de geleidelijke warmteafgifte worden alom geroemd.

Met recht kan gezegd worden: glasvezelbeton is verrassend, veelzijdig en duurzaam.

fydro-logo-bouwmagazine-beton