Ga je cv-ketels in je woningen vervangen? Huurwoningen met energielabel D of beter moet je in principe voorzien van duurzamere installaties. Hoe maak je de juiste keuze? De publicatie ‘Strategische keuzes maken in duurzame installaties’ geeft je inzicht bij het maken van afwegingen over welke installaties het best passen bij een bepaald woningtype.

Duurzame installaties hebben allemaal andere voorwaarden voor een goede werking en moeten op een net andere manier worden ontworpen, geïnstalleerd, ingeregeld en onderhouden. Om de juiste keuze te maken, heb je een goed totaaloverzicht nodig. Om woningcorporaties daarbij te helpen, hebben Aedes, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Stroomversnelling een zogenoemde redeneerlijn ontwikkeld.

Er is niet 1 beste oplossing. Meerdere aanpakken zijn mogelijk en situaties verschillen bij de keuze voor duurzame installaties. De redeneerlijn geeft een overzicht in de veelheid van duurzame installaties en helpt je om een beeld te krijgen van de aspecten die van belang zijn. Zo kun je een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van duurzame installaties.

Waarom deze verplichting?
De verplichting woningen te voorzien van duurzame installaties vloeit voort uit de afspraken die zijn gemaakt bij de verlaging van de verhuurderheffing.

Bron: www.aedes.nl