Duurzame investeringen optimaal inzetten

29

Nederland is één van de koplopers van Europa in de energietransitie. Meer dan 80% van de bedrijven in Nederland heeft dit jaar maatregelen getroffen om te verduurzamen: van zonnepanelen tot de aanschaf van elektrische auto’s. Toch kan duurzaam ondernemen in de praktijk soms lastig zijn, omdat het Nederlandse elektriciteitsnet vol raakt. Hoe kun je deze investeringen toch optimaal inzetten? Hager helpt met een alles-in-één-inrichting van jullie elektrische energie.

Energie opslaan voor later

Heb je als bedrijf zonnepanelen geïnstalleerd, maar is er vooral in de avond, nacht of vroege ochtend veel stroom nodig? Maak je investering rendabel en sla de overtollige energie die overdag wordt opgewekt op in een batterij. De Commercial Power Station van Hager heeft een ruimte opslagcapaciteit en kan op ieder moment uitgebreid worden. Ideaal voor een distributiecentrum waar in de nacht vorkheftrucks worden geladen. Of een melkveehouder die in de avond melkt.

In de praktijk: zonne-energie gebruiken wanneer de zon niet schijnt

Melkveehouderij Van den Berg in Oploo nam onlangs twee Commercial Power Stations in gebruik. Eigenaar Wilco wilde namelijk zijn ruim 200 koeien in de ochtend tussen 04:00 en 10:00 en in de avond tussen 16:00 en 22:00 kunnen melken met zijn eigen opgewekte zonne-energie. Hager zorgde hier voor een oplossing waarmee de energie van 250 zonnepanelen overdag opgeslagen wordt en op een later moment gebruikt kan worden. Dankzij de Hager Commercial Power Station voorziet de PV-installatie van Van den Berg nu voor 44% van de energiebehoefte van het bedrijf. Bovendien bespaart hij meer dan 120 ton CO2 per jaar.

Een slim laadplein

Veel bedrijven investeren in een elektrisch wagenpark met bijbehorend laadplein voor hun voertuigen. Helaas kan de netcongestie vervolgens roet in het eten gooien: de energiebeheerder kan geen grotere stroomaansluiting geven. Met het laadmanagementsysteem van Hager kun je, ook met een lagere stroomaansluiting, meerdere laadstations tegelijk gebruiken. De oplossing bestaat uit de combinatie van laden en beheren. Slimme, robuuste en veilige laadstations (de Witty’s) werken samen met het intelligente beheersysteem dat ideaal is voor laadnetwerken op (semi-)publieke locaties.

Het hart van ieder gebouw

Een slimme oplossing gaat verder dan een laadmanagementsysteem of energieopslag. De complete elektrotechnische infrastructuur zorgt uiteindelijk voor een veilige, betrouwbare en flexibele energieverdeling. Hoofdverdeler Unimes is ontwikkeld voor het zware werk. Tot en met 6300 A levert deze energieverdeler – samen met railkokersysteem Unibar – betrouwbare en veilige prestaties. Ook voor energiedistributie tot en met 1600 A heeft Hager een oplossing: dan is de Univers verdeler een solide basis voor een duurzame energieverdeling.

Hager als partner

Als familiebedrijf richt Hager zich op de wereld van morgen waarin lange termijn succes hand in hand gaat met duurzaamheid. Hager gaat graag de samenwerking aan om tot een duurzame, betrouwbare en efficiënte oplossing voor iedere behoefte te komen. Ieder project is teamwerk. Hager denkt en werkt met je mee; in elke fase, in nauwe samenwerking met alle partijen. Zo richten zij zich met alle bedrijfsactiviteiten op een betere en schonere toekomst.