De bebouwde omgeving neemt een belangrijk deel van het energieverbruik in Nederland voor haar rekening. Energetische renovatie van bestaande woningen is daarom essentieel voor de verlaging van het energieverbruik. IsoBouw levert meerdere circulaire isolatiesystemen om woningen energetisch te renoveren. 

Renovatieplaten hellend dak
NOM-ready / passief renoveren gaat eenvoudig met de SlimFix Reno renovatieplaten van IsoBouw. De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde t/m 10.0 en creëren een doorlopende isolatieschil die water- en luchtdicht kan worden afgedicht. De ingelijmde tengellatten maken de elementen constructief zeer sterk waardoor o.a. overstekken eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.

3 varianten
Het assortiment bestaat uit SlimFix Reno+, SlimFix RenoTwin en SlimFix RenoTwin Solar. De eerste is voor toepassing op een dragend dakbeschot. SlimFix RenoTwin kan vrijdragend gemonteerd worden op oneffen onderconstructies, zoals bijvoorbeeld op bestaande dakelementen. Het laatste type is speciaal voor daken die met een indak PV-systeem worden bedekt. 

Luchtdichte zolderisolatie
Een minder ingrijpende methode om het dak na te isoleren is via de binnenzijde met SlimFix Deco. Deze zolderisolatie is verwerkbaar in slechts 3 eenvoudige verwerkingsstappen: Profielen bevestigen, isolatieplaat plaatsen en esthetisch afwerken met een afdekprofiel. Deze snelle verwerking beperkt de overlast voor bewoners aanzienlijk. Het meest kenmerkende aan het systeem zijn de Deco-klikprofielen voorzien van softstrips. Met deze profielen wordt de zolder luchtdicht geïsoleerd zonder dat hiervoor extra handelingen nodig zijn. De Deco-klikprofielen maken de esthetische afwerking ook mooier en gemakkelijker.

Tijd en geld besparend gevelisolatiesysteem
SlimFort is een innovatief gevelisolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Met de isolatieplaten voorzien van vier geïntegreerde metalen beugels kan de gehele gevelconstructie in slechts 3 simpele verwerkingsstappen gerealiseerd worden: SlimFort-platen vastschroeven, stelwerk plaatsen en gevelbekleding monteren. Met SlimFort wordt er altijd een goede ventilatie gecreëerd achter de gevelbekleding. Dit verlengt de levensduur van de gevel.