Energiebesparing met isolerende raamfolie

94

Een gevel bestaat vaak voor zo’n 25 tot 40 procent uit glas. Door toepassing van isolerende raamfolie verbetert de isolatie van het glas tot wel 41%. Dankzij een speciale Low-E coating met een lage emissiviteit en warmtewerende eigenschappen creëert deze folie een perfecte balans van energie-efficiëntie in diverse jaargetijden.

Niet elk gebouw kan worden voorzien van dubbele beglazing. Bij hoge of oudere gebouwen is het vaak complex en een kostbare investering om de beglazing te vervangen voor dubbelglas of HR glas. Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen groter dan 100m2 minimaal energielabel C hebben.

Deze verplichting staat vermeld in het Bouwbesluit 2012. Bij monumenten is het niet altijd wenselijk iets te wijzigen aan de beglazing vanwege de authentieke uitstraling. Isolerende raamfolie kan eenvoudig worden gemonteerd. Het bestaande glas blijft in het kozijn zitten en met toepassing van deze folie op de ruiten worden de isolatie -en warmtewerende waarden verhoogd. In de warmere maanden weerkaatst de folie de warmte van de ruiten en bespaart men op energiekosten van koelingssystemen. In de winter zorgt de isolerende raamfolie ervoor dat er minder radiatorwarmte via het glas verloren gaat. De raamfolie laat optimaal daglicht door. Zo geniet men van een helder uitzicht met tegelijk een degelijke zonwering. 

Het glad en strak aanbrengen van raamfolie op ruiten is een uitgesproken specialisme. Met ruim 40 jaar ervaring is Man Protection dé specialist op dit gebied. Man Protection is officieel importeur en distributeur in Nederland van LLumar® raamfolie, dat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De raamfolie wordt door professionele VCA-gecertificeerde installateurs gemonteerd, zodat men gegarandeerd is van een deskundige uitvoering en optimaal resultaat.

manprotection.nl