Engcon gaat naar de beurs in Zweden

76

Engcon, de toonaangevende wereldwijde fabrikant van draaikantelstukken, snelwissels en accessoires voor graafmachines, kondigt zijn intentie aan om naar de beurs te gaan “Nasdaq Stockholm” in Zweden. Oprichter Stig Engström en het management van engcon zien dit als een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het bedrijf. 

Krister Blomgren, CEO van engcon, zegt: engcon heeft een sterke positie opgebouwd en is vandaag de dag wereldleider met zijn draaikantelstukken, die graafmachines effectiever laat werken. Onze eigen verkooporganisaties met de focus op de eindgebruiker en de nauwe samenwerking met graafmachinefabrikanten en dealers, geeft ons een solide platform om ons bedrijf wereldwijd te laten groeien. De notering is een nieuwe spannende stap en samen met meer dan 400 betrokken medewerkers kijken we ernaar uit om de wereld van het graven te blijven veranderen (change the world of digging). 

Engcon zal zich blijven focussen op productontwikkeling, steevast op toekomstige behoeften. Dit doen ze om de toenemende vraag naar elektrificatie, digitalisering, veiligheid en duurzaamheid tegemoet te komen. Hierbij blijft engcon oplossingen ontwikkelen, die passen bij  graafmachines en het werk van de toekomst.