DEVENTER, 10 september 2019 – Esdec Solar Group, de toonaangevende leverancier van gebouwgebonden montagesystemen, heeft het Amerikaanse IronRidge en Quick Mount PV overgenomen. Beide bedrijven zijn uniek op het gebied van het ontwerpen en produceren van montagesystemen voor zonnepanelen. Samen met het Amerikaanse Esdec-bedrijf EcoFasten, wordt Esdec Solar Group door de overname in één klap marktleider in de VS en vertegenwoordigt ruim 60% van de markt. De totale combinatie heeft een jaarlijkse omzet van ruim 250 mio USD.
 
Stijn Vos, CEO van Esdec: “De bundeling van krachten biedt naast enkele schaalvoordelen de mogelijkheid nog intensiever te kunnen investeren in Research en Development. Dit bevordert innovatie en groei. Beide overgenomen bedrijven behouden hun huidige structuur en blijven als afzonderlijke entiteiten opereren met hun unieke productlijnen, go-to-market strategieën en verkoopkanalen”.
 
Over Esdec
Esdec levert sinds 2004 montagesystemen voor zonnepanelen op platte en schuine daken. Door de focus op innovatie, strenge kwaliteitseisen en het bieden van de beste service aan klanten, is Esdec in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf. In november 2018 betrad Esdec de Amerikaanse markt en namEcoFasten over. 
 
Met ruim 15 jaar ervaring en een gezamenlijke installatie van meer dan 7GWP op hun systemen, is de Esdec Solar Group wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van gebouwgebonden PV-systemen.  De Esdec groeistrategie is gericht op zowel organische expansie alsook groei middels acquisities en heeft ertoe geleidt dat Esdec een dominante speler is geworden in verschillende landen en werelddelen.
 
Esdec heeft een state-of-the-art Innovation Center in Deventer. Het bedrijf blijft voortdurend in ontwikkeling en speelt snel, betrouwbaar en innovatief in op de veranderingen binnen de solar industrie.