Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Evan Buytendijk: Hout Studiereis Zweden

14 September 2020 - 18 September 2020

ingenieursbureau-houtbewerking-bouwen

EXCURSIE: STUDIEREIS VISUEEL SORTEREN (ZWEDEN)

Zweden is een land van bomen. Meer dan 70% van het landschap is bedekt met bos. Zweden is één van de grootste exporteurs van hout en houtproducten in de wereld. Het levert 10% van het gezaagde hout, pulp en papier dat op de wereldmarkt wordt verhandeld. En dat is veel! Ondanks de immense aantal bomen dat ieder jaar gekapt wordt is in minder dan 100 jaar tijd het bosbezit van Zweden verdubbeld door het hanteren van een duurzaam bosbouwmodel.
Tijdens de studiereis nemen we een kijkje in een bosbouwproject en zijn we getuige van de verschillende processen tijdens het traject van boom naar plank. Het doel van de cursus is het leren visueel sorteren van naaldhout volgens Scandinavische sorteerregels (het grijze boekje). Daarnaast gaan we een stukje Zweedse cultuur proeven en ontdekken we de schoonheid van het land.
Als professional in de houtwereld mag je deze cursus niet missen!

Al zeven keer eerder vertrok IEB met een groep cursisten per vliegtuig naar Zweden. Dit zeggen ex-cursisten over deze reis:

 • “Dit was een geweldige reis. Ik heb veel opgestoken en gezien in een prachtig land.
 • “In Nederland kun je bij geen enkele zagerij de omvang zien zoals dat in Zweden kan.”
 • “Deze fantastische reis is een aanrader voor iedereen in de houtbranche!”
 • “De excursies waren van toegevoegde waarde, ik vond het erg indrukwekkend om de zagerijen en bosbouwprojecten te zien.”
 • “Naast het opdoen van nieuwe kennis, is een dergelijke reis ook goed voor onderlinge contacten met collega’s.”

Deze bijzondere studiereis naar Zweden mag u niet missen als u te maken heeft met vurenhout en als u uw kennis over de kwaliteitssortering ervan wilt opfrissen. Tijdens de reis leert u namelijk alles over het visueel sorteren van hout volgens de Scandinavische sorteerregels. De cursuslocatie is bij Ingarps Trävaror, een middelgrote houtzagerij gelegen vlakbij Eksjö. Ingarps beschikt over diverse productiefaciliteiten zoals machinaal op sterkte sorteren, vingerlassen en hout verduurzamen. Op de laatste dag wordt een examen afgenomen door Chister Uddh, een Zweeds deskundige die jarenlang Zweedse sorteerders heeft opgeleid. De voertaal van de training is Nederlands en Engels. Naast de intensieve training kunt u genieten van het prachtige landschap en de cultuur van Zweden. Het ultieme “Zwedengevoel” wordt vergroot door het verblijf in een hotel gebouwd in typisch Zweedse stijl en de mooie uitzichten.

Over de excursie: Studiereis Visueel Sorteren

Deze studiereis is geschikt voor iedereen die zijn/haar kennis over hout sorteren volgens Scandinavische sorteerregels (Grijze Boekje) wil vergroten of opfrissen.

U krijgt:

 • Een inspirerende en leerzame week met collega’s/vakgenoten
 • Theoretische kennis die eenieder direct kan toepassen in zijn/haar werk
 • Gelegenheid tot netwerken

Praktische informatie:

 • Prijs: € 1975,- (excl. BTW), o.b.v. 2-persoonskamer (incl. training, vliegreis en verblijf), Exclusief: drankjes, kosten eventuele excursies ter plekke, toeslag 1-p kamer
 • Duur: 5 dagen
 • Locatie: Ingarps Trävaror / Eksjö – Zweden. Er wordt gevlogen vanaf vliegveld Schiphol (Amsterdam)
 • Datum: 14 t/m 18 september 2020
 • Minmaal aantal deelnemers: 6

Details

Start:
14 September 2020
End:
18 September 2020
Website:
www.evanbuytendijk.nl

Organizer

Evan Buytendijk
Phone:
+31(0)553014754
Website:
www.evanbuytendijk.nl