G2 Energy is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van grootschalige thermische zonlichtsystemen voor bedrijven, instellingen en wooncomplexen. Het systeem is perfect voor elke locatie waar ook direct een warmwatervraag is, zoals in sportaccommodaties, wooncomplexen, kassen en voedselverwerkende bedrijven. De collector maakt namelijk geen stroom, maar warm water. Het principe van ons zonlichtsysteem bewijst zich al 30 jaar! Het systeem helpt flink besparen op de energiekosten. 

Besparing
Onze systemen realiseren besparingen tot 60% op energiekosten voor grootverbruikers van warmte door het duurzaam opwekken van energie en het terugdringen van de CO2 uitstoot. De investering is extra aantrekkelijk dankzij subsidies, zoals de ISDE-regeling en de SDE++ subsidie.

Duurzaam
We werken met een drainbacksysteem voorzien van water, waarbij geen chemicaliën zoals glycol nodig zijn, met alle voordelen die daar bij horen! In het systeem worden uitsluitend materialen met een lange levensduur gebruikt: rvs, aluminium en koper.

Hoe werkt het?
Het warme proces water wordt opgeslagen in een zonneboiler van RVS voorzien van een goede isolatie. De zonnecollector warmt het water op met energie verkregen door de zon. Deze warmte wordt afgegeven aan het proceswater in de boiler. Het opwarmen duurt net zo lang als er door de collectoren warmte opgevangen kan worden van de zon of totdat de temperatuur in de boiler 95oC is. Door het terugloopsysteem is er geen kans op bevriezing en is er nagenoeg geen onderhoud. Elk zonlichtsysteem van G2 Energy wordt online gemonitord.

Projecten
In 2019 hebben wij het tot dan toe grootste zonthermische systeem van NL opgeleverd (9.300 m2 zonnecollectoren). In 2020 is dit ruim overtroffen door de oplevering van een veld van 15.000 m2. Wekelijks leveren wij systemen, waarvan de oppervlakte aan zonecollectoren kan variëren van 50 – 50.000 m2.

Onze mensen
De mensen die bij G2 Energy de producten ontwikkelen en produceren hebben meer dan 30 jaar ervaring in deze branche. De productie en ontwikkeling van de zonnecollectoren vindt volledig in eigen beheer plaats op onze vestigingen in Uddel en Zutphen.

Advies op maat
Een zonnewarmtesysteem is altijd maatwerk. Onze deskundige adviseurs bekijken graag samen met u welke oplossing het beste past bij uw wensen en verbruik. Neem gerust contact met ze op via 0577-723173, info@g2energy.nl of neem eens een kijkje op onze website: www.g2energy.nl