Geef je interieur een boost met behang op de muur

126

Behang doet het al jaren ontzettend goed. Waar behang tot enkele jaren geleden vaak nog werd weggezet als saai en ouderwets, is het gezien de vele verschillende soorten, kleuren en vormen tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Sterker nog, de kans dat je in de moderne huizen vandaag de dag geen behang tegenkomt, die is vrij klein.

Naast de verschillende fleurige behangsoorten, kun je natuurlijk ook noodgedwongen moeten kiezen voor renovlies behangen. Vooral wanneer je een muur hebt die kwalitatief wat minder is, is het raadzaam om deze te voorzien van renovlies, alvorens je begint met sauzen of echt behangen. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat je de oneffenheden door het behang of door de saus heen ziet. Lijkt jou het ook wel wat om te behangen? Dan hebben wij een aantal tips voor je, waarmee jij je interieur een boost kunt geven.

De invloed van de muren zijn enorm
Het interieur van je huis is van grote invloed op de sfeer en uitstraling van je woning. Door te kiezen voor de juiste elementen kun je een ruimte een geheel nieuwe look geven. En wat is er nou meer bepalend voor de uitstraling van een ruimte dan de muren? Met behang kun je gemakkelijk en snel een saaie muur omtoveren tot een echte eyecatcher. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten behang beschikbaar, waardoor er altijd wel iets is dat past bij jouw persoonlijke stijl en voorkeur. Of je nu houdt van subtiele prints of juist van opvallende kleuren en patronen, met behang is er van alles mogelijk. Heb je nu een nieuwbouwwoning, dan is de eerste stap nieuwbouw stucen, alvorens je de muren kunt voorzien van een kleurtje door middel van behang of verf.

Zorg voor evenwicht
Wanneer je ervoor kiest om behang op de muur van je woonkamer te ‘plakken’, is het belangrijk om rekening te houden met de kleur en het patroon van het behang. Het is verstandig om te zorgen dat de kleuren op de muur rustig blijven, omdat dit anders je volledige interieur te druk kan laten ogen. Kies bijvoorbeeld voor een effen behang in een rustige kleur of ga voor een behang met een subtiel patroon dat goed past bij de rest van je interieur. Zo creëer je een stijlvolle en evenwichtige uitstraling in je woning.

Besteed het uit aan een vakman
Wanneer je ervoor kiest om zelf behang te gaan plakken, is het van groot belang dat je dit goed doet. Het kan namelijk al snel slordig ogen wanneer het behang niet op de juiste manier is aangebracht. Hierdoor kan het volledige interieur minder mooi ogen dan wanneer je het behang door een vakman laat aanbrengen. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van de juiste technieken en dat je de juiste materialen gebruikt. Twijfel je hierover? Schakel dan een vakman in om het behang voor jou aan te brengen. Dit kost je misschien wel iets meer, maar dan weet je wel zeker dat het strak wordt gedaan en hoef je je er niet tot in lengte van jaren aan te ergeren.