Of u nu industriële goederen wilt kopen of verkopen, in beide gevallen zit u bij Troostwijk Auctions goed. Kopers en verkopers uit de hele wereld komen hier online bij elkaar. Troostwijk Auctions waardeert en adviseert op basis van specialistische kennis en ervaring en is mede daardoor Europa’s grootste B2B veilinghuis. Met TBAuctions als moederbedrijf zet Troostwijk Auctions grote stappen om de Europese markt nog verder te uit te breiden. 

Dat het veilen van overtollig materieel de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen is een understatement, vertelt Jan Blokhuis, accountmanager en registertaxateur bij Troostwijk Auctions. “Zowel eindgebruikers als handelaren en bedrijven maken steeds vaker gebruik van ons veilingsplatform om de beste prijs te krijgen voor hun gebruikte machines.” Deze uitspraak wordt onderbouwd met indrukwekkende cijfers. “Ons platform heeft maandelijks 26,2 miljoen bezoekers, we hebben meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers en registreerden afgelopen jaar ruim 8,2 miljoen biedingen. Als we specifiek praten over GWW, dan waren er in 2022 465 veilingen met 114.000 kavels.” 

Kwalitatief bereik dankzij kennis en netwerk
“Jarenlange expertise ligt aan het succes ten grondslag, omdat we ook adviseren over mogelijke opbrengsten”, vervolgt Blokhuis. “Als we zien hoeveel sommige bedrijven investeren in marketing om van materieel af te geraken, dan is het goed om aan de voorkant te weten wat iemand qua prijs kan verwachten. Wij helpen hierbij met ons enorme netwerk en hebben de afgelopen jaren bewezen fijne partner te zijn. Cor van Werven, Technisch Directeur bij van Werven, kan dit beamen. ”Door de korte lijnen van het bedrijf en met name het internationale netwerk van het platform is er een enorm bereik en is er altijd wel een koper te vinden. Troostwijk regelt de afwikkeling snel en het geld staat vervolgens binnen een paar dagen op onze rekening.”

Springplank naar gebruikt materieel
Feit is dat er overal steeds hogere milieueisen gelden. Veel Nederlandse bedrijven willen hierop anticiperen, maar komen moeilijk van hun bestaande materieel af. Dit zorgt voor een scheve balans. Jan Blokhuis gelooft dat Troostwijk de oplossing biedt. “Het machinebestand in Nederland raakt uit de tijd, maar in andere Europese landen gelden soms andere regels waardoor ons materieel nog steeds tot de interessante opties behoort. Wij zijn een springplank naar bedrijven die wel behoefte hebben aan dit gebruikte materieel, waardoor machines een tweede leven krijgen. Op die manier is zo’n 70% van onze kopers afkomstig uit het buitenland. Deze partijen zijn voor bedrijven zelf vaak moeilijk bereikbaar. Als tussenschakel zijn wij dan belangrijk.”

Tekst: Lisette Biesenbeek – van A tot LiZ

“Zowel eindgebruikers als handelaren en bedrijven maken steeds vaker gebruik van ons veilingplatform om de beste prijs te krijgen voor hun gebruikte machines.”