aanbesteding-proces-webinar-autodesk
  • Tijdens Nederlandstalig webinar op dinsdag 30 maart worden alle ins en outs over BuildingConnected uit de doeken gedaan
  • Eigenaren, aannemers en onderaannemers kunnen via het platform o.a. aanbestedingen delen en samenwerken aan projecten wat informatie-silo’s wegneemt en tijd bespaart

Autodesk, leider in software voor 3D-ontwerp, engineering en entertainment, lanceert tijdens een gratis webinar op 30 maart BuildingConnected in Nederland; een alles-in-één oplossing voor het beheer van aanbestedingen.

Volgens recent onderzoek van Autodesk is één vijfde van de hoofdaannemers van mening dat het beoordelen van aanbestedingen moeilijker is dan het zou moeten zijn. Met BuildingConnected wordt dit proces vergemakkelijkt en gestroomlijnd. Door gebruik van dit platform vinden bedrijven de juiste partners voor een opdracht, kunnen ze aanbestedingen opstellen en indienen en daarnaast alle partijen uitnodigen via één centraal platform. Na het succes in andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland wordt BuildingConnected nu ook in Nederland gelanceerd; het platform helpt wereldwijd al meer dan 1.000.000 onderaannemers met werkvoorbereiding.

BuildingConnected helpt de samenwerking in de bouw te versterken, wat essentieel is voor het succes van bouwprojecten.  Eigenaren, aannemers en onderaannemers kunnen via het platform aanbestedingen delen en samenwerken aan projecten. Daarnaast wordt tijd bespaard doordat het offerte-proces geautomatiseerd wordt met geautomatiseerde workflows die het gemakkelijker maken om het beste team voor een bouwproject te vinden. Via het platform kunnen onderaannemers gevonden, gekwalificeerd en uitgenodigd worden om op een opdracht te bieden, waarna men geavanceerde vergelijkingsfuncties kan gebruiken om alle offertes vanaf één plek te bekijken met toegang tot de realtime status van offertes en projectkosten.

“Informatie-silo’s en communicatiestoornissen komen helaas vaak voor tijdens een aanbestedingsproces” zegt Sander Lijbers, District Manager Benelux & Eastern Europe van Autodesk.  “Met BuildingConnected worden deze drempels weggenomen; bedrijven die er al mee werken besparen enorm veel tijd doordat ze onderaannemers kunnen volgen en opvolgen binnen één platform waar ze toegang hebben tot de meest actuele informatie voor efficiënt tenderbeheer.”

Het webinar start op 30 maart om 13.00 uur en duurt 30 tot 40 minuten. Michael Cant van Autodesk zal aanwezigen tijdens het Nederlandstalige webinar alle voordelen en mogelijkheden van BuildingConnected laten zien. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.