Twijfel je tijdens het bestellen hoeveel matten of afstandhouders je nodig hebt voor je bouwproject? Op Betonstaal.nl staan verschillende handige rekentools en richtlijnen. Zo kun je makkelijk bepalen hoeveel je moet bestellen van een product.

Bouwstaalmatten calculator
Weet je de vloeroppervlakte van de ruimte? Dan kun je eenvoudig het benodigde aantal bouwstaalmatten berekenen met de bouwstaalmatten-calculator. Voer de oppervlakte in, de diameter en maaswijdte en de calculator geeft je informatie over welk type bouwstaalmatten geschikt zijn, het benodigde aantal en de prijs per stuk.

Supportliggers
Met supportliggers, of tralieliggers, kunnen in betonvloeren de betonstaalstaven of bouwstaalmatten op gewenste afstand van elkaar worden gehouden. Indien je de oppervlakte weet van de vloer, weet je ook het aantal benodigde supportliggers met deze richtlijn: oppervlakte (m2) x 0,85.

Dekking afstandhouders
Afstandhouders zorgen voor de juiste betondekking tussen de wapening en de bekisting. Er zijn afstandhouders in allerlei maten, vormen en materialen. Per soort afstandhouder of toepassing verschilt de richtlijn voor het aantal juiste afstandhouders:

  • Kunststof afstandhouders, ring of pion: 6 afstandhouders per 1000 mm wapeningskorf
  • Betonnen stelblokjes (klein) bij wapeningskorven: 3 blokjes per 1000 mm korf
  • Betonnen stelblokjes (groot en klein) bij vloerwapening: 3 blokjes per 1m2
  • Betonnen stelribben: 2 stelribben per 1 m2
  • Lange lijzen (kunststof): vloeroppervlakte (m2) x 0,85

Let er tijdens het bestellen op dat per type afstandhouder staat aangegeven hoeveel stuks er in een verpakking zitten! Het aantal varieert van 25 tot 500 afstandhouders.

 

Heb je advies nodig over de hoeveelheid benodigde materialen? Kijk of www.betonstaal.nl of neem contact met ons op. Tel: 088 028 7800 of mail info@betonstaal.nl.

 

 

 

Bedrijfspagina Betonstaal