HECO-PowerLock – nieuw schroefgereedschap

823

Met de nieuwe accessoire van HECO-Schrauben kunnen meterlange houtbouwschroeven nu eenvoudiger worden ingeschroefd. Het HECO PowerLock-opzetstuk voor schroefmachines vergrendelt de schroefkop op de bit, zodat de schroeven gemakkelijk kunnen worden vastgeschroefd; zelfs boven het hoofd.

De eisen op het gebied van constructieve houtbouw vragen steeds vaker het gebruik van bijzonder lange schroeven met een grote diameter. Vooral de eerste aanzet kan lastig zijn. Het meervoudig slippen van de bit kan betekenen dat de schroef niet meer kan worden verwerkt vanwege hoge slijtage in de kop. HECO heeft hiervoor het HECO PowerLock-opzetstuk ontwikkeld. Met dit praktische hulpmiddel kunnen de houtbouwschroeven in elke werksituatie zonder extra hulp snel en veilig worden ingeschroefd.

Schroefkop eenvoudig vergrendelen
Het HECO PowerLock-opzetstuk is een bithouder met een vergrendelingshuls, die eenvoudig op de schroefmachine kan worden geplaatst. Om een houtbouwschroef te monteren, wordt deze eerst op de bit geplaatst, waarna de vergrendelingshuls over de schroefkop wordt geschoven. De schroef zit nu vast aan het bit zonder dat deze door de monteur of een tweede persoon vastgehouden hoeft te worden. De schroef laat zich zo moeiteloos in het hout inschroeven. Alleen het indraaimoment moet worden aangehouden.

Zodra het HECO PowerLock-opzetstuk het werkoppervlak raakt, wordt de vergrendeling automatisch ontgrendeld. De huls klikt terug en biedt zo zicht op het bevestigingspunt. Hierdoor kan de schroef verzonken of gelijk met het oppervlakte verder afgemonteerd worden. Het HECO PowerLock-opzetstuk is samen met een standaard schroef- of boormachine met binnenzeskant en sleutelwijdte 11,5 mm te gebruiken. In het opzetstuk passen bits met T-drive T40 en T50.

www.heco-schrauben.nl