Beequip_GRONDVERZET_Wiellader

Leasemaatschappij Beequip ontdekte een gat in de markt: op geheel eigen werkwijze maakt zij het leasen van zwaar materieel veel breder toegankelijk voor MKB ondernemers. En met succes: inmiddels staat over de €1 miljard aan verstrekte leases op de teller. Hiermee helpt Beequip ondernemers door heel Nederland aan financiering. Wat is precies die eigen werkwijze die hen onderscheidt van traditionele financiers? 

Sinds oktober 2015 kunnen MKB-ondernemers uit de bouw, maar ook uit sectoren als logistiek, agri en maritiem, bij Beequip terecht voor het aanschaffen of herfinancieren van zwaar materieel. “Onze missie is om ondernemers te helpen ondernemen”, vertelt Rik van Hal. Zijn rol bij Beequip is gelijk één van de succesfactoren: hij is expert op het gebied van materieel.

Simpel, flexibel en snel geholpen aan materieel
Beequip beoordeelt een financieringsaanvraag niet op de jaarcijfers van een onderneming, maar juist op het materieel dat ze willen leasen. “Daardoor is veel meer mogelijk”, vertelt Van Hal. “Maar het vereist wel dat Beequip alles moet weten van dat materieel, en dat is mijn rol.” Om de waarde van het materieel te beoordelen werkt Beequip met mensen uit het ‘veld’: zij weten van iedere machine precies hoe snel die slijt en hoe groot de vraag er naar is in de markt van gebruikt equipment. Zo weet Rik dat van grondverzetmaterieel, zoals een minigraver leasen en een andere expert is thuis in de wereld van hijsen en heffen. Zo is er voor kennis in huis voor elk type machine leasen. “Door deze unieke aanpak kunnen we ook gebruikt materieel financieren of de bestaande vloot van bedrijven herfinancieren.”

De kracht van sale & lease back
Herfinancieren door middel van sale & lease back blijkt zeker tijdens de coronacrisis een effectief middel voor ondernemers die de financiële mogelijkheden willen benutten die ze zelf in huis hebben. “Met sale & lease back maak je kapitaal vrij wat je eigenlijk al hebt”, legt Van Hal uit. “Je verkoopt één of meerdere machines die je al bezit, bijvoorbeeld jouw vorkheftruck, hoogwerkers of wielladers aan Beequip en leaset deze vervolgens terug. Het is een administratieve handeling: de machine blijft gewoon dienstbaar in je onderneming. De verkoopopbrengst kan worden gebruikt als werkkapitaal of om andere investeringen mee te kunnen doen. Ook kan het handig zijn om een mindere periode door te komen, zoals nu in de coronacrisis.”

Materieel leasen bij Beequip
Een leaseaanvraag doen kan bij Beequip digitaal. Van Hal: “We maken het voor ondernemers simpel, flexibel en snel. We zetten in op sterk zijn online maar verliezen het persoonlijke contact niet. Een hoogwerker leasen kan ook gewoon door de telefoon op te pakken.” Meer informatie? www.beequip.nl of bel: 010-3400844.

 

Bedrijfspagina van Beequip